• Forskare lär sig beskriva nanopartiklar

[2017-11-16] Hur kan man karaktärisera och mäta nanopartiklar för att sedan kunna följa dem i naturen? Vid forskningsstationen i Kristineberg i Bohuslän samlades forskare för en workshop den 16 november. Inom ramen för Mistra Environmental Nanosafety prövade de på elektronmikroskop och laserinstrument.

• "Det är människor med högst utbildning som står för mest miljöförstöring"

[2017-11-21] Det säger Arjen Wals i en intervju i senaste numret av GU Journalen. Arjen Wals är gästprofessor vid Institutionen för didaktik och pedagogisk profession, Göteborgs universitet, och senior advisor vid GMV. Läs intervjun i senaste numret av GU Journalen

• Miljoner till forskning om sjöfart och miljö

[2017-11-21] Sjöfarten är en stor källa till utsläpp av skadliga luftföroreningar och koldioxid. I ett nytt projekt har en forskargrupp från VTI och Göteborgs universitet fått 6,4 miljoner kronor för att analysera vilka styrmedel och åtgärder som är mest kostnadseffektiva för att minska sjöfartens utsläpp.

• Ekologiska och evolutionära kostnader orsakade av kemikalie-cocktails

[2017-11-21] Ekologiska och evolutionära kostnader orsakade av kemikalie-cocktails. Nytt projekt finansierat av Formas till FRAM-forskaren Prof. Ingela Dahllöf.

• Musslorna ska ge svaren om fritidsbåtars miljöpåverkan

[2017-11-21] Projektet ¿Fritidsbåtars påverkan på skärgårdsmiljön¿ drogs igång 2016 och är unikt på flera olika sätt. I samverkan mellan Göteborgs universitet, myndigheter, intresseorganisationer och andra lärosäten undersöks hur avgaser från fritidsbåtar påverkar den omgivande skärgårdsmiljön i kustområden.