• Miljösmart hinder med i EM

[2017-08-17] Ett miljösmart hinder, som utvecklats av forskare vid Göteborgs universitet, kommer att vara på plats nu i slutet av augusti under EM i ridsport i Göteborg.

• Lär hur mikroplaster från kläder påverkar havet

[2017-08-17] EU-projektet Sea Change anordnar en aktivitet för allmänheten under Västerhavsveckan, där besökarna får möjlighet att lära sig om mikroplaster för att bli mer mikroplastmedvetna.

• GMV söker en miljö- och hållbarhetssamordnare

[2017-08-06] GMV ansvarar för Göteborgs universitets miljöledningsarbete. Nu söker vi en miljö- och hållbarhetssamordnare. Sista ansökningsdag är 2017-08-21.

• Omtyckt sommarkurs om klimatförändringar

[2017-08-05] - Vi är så glada att den här kursen har ett så stort intresse, säger universitetslektorerna Torbjörn Gustavsson och Jörgen Bogren vid institutionen för geovetenskaper som håller i den populära sommarkursen Klimatförändringar/människa/samhälle.

• Höjdpunkter i Almedalen 2017 från Chalmers

[2017-07-05] Konkreta klimatåtgärder, intelligent samverkan med industrin, fler studentbostäder och stärkt fokus på etik i utbildningen. Det är några frågor som medverkande från Chalmers lyfter i Almedalen.