Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 1: Ingen fattigdom

Avskaffa all form av fattigdom överallt

Det första globala målet för hållbar utveckling handlar om hur vi ska utrota fattigdomen i alla länder. Fattigdom omfattar fler dimensioner än den ekonomiska och innebär bland annat även brist på frihet, makt, inflytande, hälsa, utbildning och fysisk säkerhet. Särskilt utsatta är kvinnor och flickor. Det är också viktigt att alla länder inkluderas oavsett deras ekonomiska status, då fattiga människor även finns i rika och medelinkomstländer. Att utrota fattigdomen är en grundläggande förutsättning för att uppnå människors fulla åtnjutande av de mänskliga rättigheterna.

Läs mer om mål 1 och hur Sverige arbetar med de globala målen

Hör Maria Nyström, Arkitektur/Byggnadsdesign, Chalmers, och Högskolan för design och konsthantverk, Göteborgs universitet, ge perspektiv på mål 1 utifrån sin forskning.
 


Läs mer

Sidas Helpdesk för miljö och klimat bidrar på uppdrag av Sida till att integrera miljöperspektivet i det svenska utvecklingssamarbetet. Helpdesken utgörs av personal vid GMV och SLU som ger råd och vägledning till Sida.
Läs mer om Sidas helpdesk för miljö och klimat

Environment for Development Initiative (EfD) är ett program som stödjer fattigdomsbekämpning och hållbar utveckling genom att öka användningen av miljöekonomi i policyprocesser.
Läs mer om EfD

Mistra Urban Futures som nämns av Maria Nyström i filmen ovan, främjar en hållbar stadsutveckling genom trans-disciplinär forskning och gemensam kunskapsproduktion. Chalmers och Göteborgs universitet är medverkande partner.
Läs mer om Mistra Urban Futures
 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?