Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarluncher om globala målen

GMV anordnar tillsammans med andra aktörer tematiserade forskarluncher utifrån de globala målen. Syftet med forskarluncherna är att knyta nya kontakter mellan forskare från olika ämnesområden, identifiera nya samarbetsmöjligheter och diskutera framtida forskningssamverkan.

Har du förslag på kommande ämnen för luncher så kontakta GMV, e-post: gmv@gu.se

Tidigare tillfällen

 

24 maj 2017
GMV Forskarlunch om globala målet nr 15: Ekosystem och biologisk mångfald

GMV och det nybildade Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier, bjöd in forskare, lärare och doktorander vid Chalmers och Göteborgs universitet för att diskutera det femtonde globala målet för hållbar utveckling som handlar om ekosystem och biologisk mångfald. Syftet med lunchen var att knyta nya kontakter mellan forskare från olika ämnesområden och diskutera framtida forskningssamverkan inom biodiversitet.

Se filmad intervju med Ulrika Palme, Miljösystemanalys, Teknikens ekonomi och Organisation, Chalmers, och Alexandre Antonelli, Institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet/Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier.

 

7 mars 2017
Forskarlunch om globala målet nr 5: Jämställdhet

GMV och Centrum för genusforskning (GIG) bjöd in forskare, lärare och doktorander vid Chalmers och Göteborgs universitet för att diskutera jämställdhet utifrån det femte globala målet för hållbar utveckling. Syftet med lunchen var att diskutera jämställdhetsfrågor som en del av hållbar utveckling och identifiera nya samarbetsmöjligheter mellan forskare från olika ämnesområden.
Läs artikel och se intervju med Helene Ahlborg, Chalmers och Maria Edström, Göteborgs universitet
 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?