Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion

Främja hållbara konsumtions- och produktionsmönster

Det tolfte globala målet för hållbar utveckling handlar om hållbar konsumtion och produktion och berör hur man ska använda resurser effektivt, ta hänsyn till ekosystemtjänster samt minska påverkan från farliga kemikalier. Detta innebär inte bara miljöfördelar utan även sociala och ekonomiska fördelar såsom ökad konkurrenskraft, näringslivsutveckling på en global marknad, ökad sysselsättning och förbättrad hälsa. Tydlig och lättillgänglig information i form av miljömärkning, konsumentupplysningstjänster, och produktinformation möjliggör för konsumenter och andra aktörer att göra ansvarsfulla och hållbara val av produkter och tjänster.

Läs mer om mål 12 och hur Sverige arbetar med de globala målen

Se filmen där Carl Karheiding, tf föreståndare vid Swedish Life Cycle Center, GMV, berättar om Swedish Life Cycle Centers arbete och bidrag till att uppnå mål 12

 


Mer om Swedish Lifecycle Center

 

Läs mer

Centrum för konsumtionsvetenskap, CFK vid Göteborgs universitet bedriver tvärvetenskaplig forskning om konsumtion och konsumtionsmönster. Ett av deras forskningstema är Hållbar konsumtion.

Chalmers styrkeområde Produktion satsar på industriell digitalisering inom forskning, utbildning och innovation för att utveckla såväl resurseffektiva produkt- och produktionsprocesser som människovänliga arbetsplatser.

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-08-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?