Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 13: Bekämpa klimatförändringarna

Vidta omedelbara åtgärder för att bekämpa klimatförändringarna och dess konsekvenser

Det trettonde globala målet för hållbar utveckling handlar om klimatförändringarna som är en av vår tids största utmaningar. Behovet av anpassning till pågående och kommande klimatförändringar är mycket stort, särskilt för de minst utvecklade länderna och för de mest sårbara befolkningsgrupperna. En stor andel av de ökade utsläppen av växthusgaser i atmosfären kommer från sättet vi utvinner, omvandlar och använder fossil energi. Åtgärder behövs för att minska riskerna för, och konsekvenserna av naturkatastrofer.

Läs mer om mål 13 och hur Sverige arbetar med de globala målenSe filmen där Jan Pettersson, föreståndare vid Göteborgs luft- och klimatcentrum, GAC, ger perspektiv på mål 13 utifrån GACs arbete


Mer om Jan Pettersson

Se intervju med Mattias Goldmann och Gró Einarsdóttir som medverkade vid en forskarträff på temat klimat, kommunikation och faktaresistens arrangerad av GMV i juni 2017

 

Läs mer

Göteborgs luft- och klimatcentrum, GAC är ett centrum för atmosfärsrelaterad forskning i Göteborgsregionen, organiserat av GMV. Centret verkar för ökat samarbete och bättre samordning av resurser och aktiviteter och omfattar i cirka 150 medlemmar som arbetar med atmosfärsrelaterade frågor.
Läs mer om GAC
 

Lärarfortbildningar om globala målen
GMV arrangerar lärarfortbildningar om de globala målen i samverkan med Den globala skolan, Universeum och Världskulturmuséet då forskare bidrar med inspirerande föreläsningar.
Läs artikel om fortbildning om mål 13

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-08-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?