Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 4: God utbildning för alla

Säkerställa en inkluderande och jämlik utbildning av god kvalitet och främja livslångt lärande för alla.

Det fjärde globala målet för hållbar utveckling slår fast att utbildning är en grundläggande mänsklig rättighet. Trots det är 774 miljoner människor i världen inte läs- och skrivkunniga, varav två tredjedelar är kvinnor. Forskning visar att inkluderande utbildning av god kvalitet för alla är en av de viktigaste grunderna för välstånd, hälsa och jämställdhet i varje samhälle. Utbildningssystem måste möta människors behov under hela livet och ge möjlighet till livslångt lärande. All utbildning ska främja värderingar, kunskaper och färdigheter, som bidrar till hållbar utveckling.

Läs mer om mål 4 och hur Sverige arbetar med de globala målen

 

Se film med Josefin Borg, institutionen för Sjöfart och marin teknik, som undervisar i hållbar utveckling på Chalmers.

 


Mer om Josefin Borg


Läs mer
Josefin Borg har gått den tvärvetenskapliga doktorandkursen ”Sustainability Opportunities” som GMV gav i år. Kursen är avslutad men här kan du läsa mer om årets kurs

GMV arbetar på uppdrag av Utbildningsnämnden vid Göteborgs universitet med att stödja lärande för hållbar utveckling, bland annat genom att utveckla verktygslådor för integrering av hållbar utveckling i utbildningen.

GMV arrangerar fortbildningar för lärare på högstadiet och gymnasiet om de globala målen i samarbete med Globala skolan, Universeum och Världskulturmuséet.

Chalmers och Göteborgs universitet har ett samarbetsavtal så att masterstudenter kan läsa kurser på det andra lärosätet.

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-06-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?