Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 7: Hållbar energi för alla

Säkerställa tillgång till ekonomiskt överkomlig, tillförlitlig, hållbar och modern energi för alla

Det sjunde målet för hållbar utveckling poängterar att global tillgång till modern och förnybar energi, och rena bränslen är en förutsättning för att kunna möta flera av de utmaningar världen står inför idag såsom fattigdom, livsmedelsförsörjning, klimatförändringar, rent vatten, hälsa och inkluderande ekonomisk tillväxt. Efterfrågan på energi väntas öka stort. Samtidigt lever en stor del av jordens befolkning utan tillgång till el. Mer kraftfulla åtgärder ska göras för att påskynda omställningen till ett mer hållbart energisystem globalt.

Läs mer om mål 7 och hur Sverige arbetar med de globala målen

Se film där Tomas Kåberger, institutionen för rymd-, geo- och miljövetenskap, Chalmers, ger perspektiv på mål 7 och vikten av samverkan.
 


Se film där Filp Johnsson, Chalmers, intervjuar Anders Wijkman, i samband med ett seminarium på Chalmers våren 2016.
 

 

Läs mer
Chalmers Styrkeområde Energi tar sig an de stora energirelaterade samhällsutmaningarna och gör skillnad för framtiden genom forskning, utbildning och innovation.
Läs mer om Chalmers Styrkeområde Energi

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?