Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 8: Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

Verka för en inkluderande och långsiktigt hållbar ekonomisk tillväxt, full och produktiv sysselsättning med anständiga arbetsvillkor för alla

Det åttonde globala målet för hållbar utveckling slår fast att främjandet av makroekonomisk stabilitet och gott investeringsklimat, sysselsättning och anständiga arbetsvillkor är viktiga faktorer för hållbar utveckling. Mer än hälften av världens arbetstagare befinner sig i osäkra anställningar. Goda förutsättningar för privat företagande och entreprenörskap är en av grundpelarna för en tillväxt som hela samhället deltar i, och för att kunna utrota extrem fattigdom. Främjande av anständiga arbetsvillkor bör bedrivas parallellt med att utvidga tillgången till grundläggande sociala förmåner.

Läs mer om mål 8 och hur Sverige arbetar med de globala målen
 

Se film med Per-Olof Arnäs, universitetslektor vid avdelningen för Service Management and Logistics, Chalmers. Han forskar inom godstransportsystemets digitalisering och har även ett förflutet i transportbranschen.
 

 

Läs mer

Northern Lead is a logistics competence centre formed by Chalmers University of Technology and the University of Gothenburg in co-operation with the Logistics and Transport Society LTS.
Läs mer om Northern Lead

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning - Work and Employment Research Centre (WE) vid GMV, främjar forskning och forskningssamarbete kom hållbart arbete och sysselsättning, tvärs över disciplingränser.
Läs mer om WE

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?