Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 9: Hållbar industri, innovationer och infrastruktur

Bygga upp en motståndskraftig infrastruktur, verka för en inkluderande och hållbar industrialisering och främja innovation

Det nionde globala målet för hållbar utveckling handlar om hur en väl fungerande och hållbar infrastruktur genererar flera positiva effekter och främjar ekonomisk tillväxt och utveckling. Politik som ökar produktiviteten, främjar hållbar industriell utveckling och allmän tillgång till hållbara energitjänster samt hållbara transportsystem som ger motståndskraftig infrastruktur av hög kvalitet blir alltmer viktig i en urbaniserad värld. Att investera i infrastrukturen och anpassa industrin, med effektivare resursanvändning och fler rena och miljövänliga tekniker och industriprocesser är alla viktiga sätt för att underlätta en hållbar utveckling.

Läs mer om mål 9 och hur Sverige arbetar med de globala målen

Se film där Anders Sandoff, Företagsekonomiska institutionen, Göteborgs universitet, ger perspektiv på mål 9 utifrån sin forskning.

Mer om Anders Sandoff
 

Läs mer

Nätverket GAME - Gothenburg Action for Management of the Environment är ett forum för att utbyta erfarenheter och för att hitta samverkansmöjligheter inom området miljö och innovation i Västsverige. Nätverket för samman företag med myndigheter och forskningsorganisationer med syfte att tillsammans stärka den västsvenska samhällsutvecklinget med innovationer och miljöteknik.

Sustainable Solutions Network - SDSN är ett nätverk som initierats av FN och en viktig aktör för att operationalisera de globala målen för hållbar utveckling. GMV är värd för ett regionalt SDSN-nätverk för norra Europa: SDSN Northern Europe.

Delmål 9.5 handlar om att förbättra den vetenskapliga forskningen och uppmuntra innovation. Läs om hur Chalmers innovationskontor stödjer nyttiggörande av forskning.

Delmål 9c handlar om att väsentligt öka tillgången till informations- och kommunikationsteknik. Läs artikel om Erik Bohlin och Sven Lindmarks forskning om hur bredbandsutbyggnad påverkar samhället.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-06-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?