Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Forskare lär sig beskriva nanopartiklar

  [2017-11-16] Hur kan man karaktärisera och mäta nanopartiklar för att sedan kunna följa dem i naturen? Vid forskningsstationen i Kristineberg i Bohuslän samlades forskare för en workshop den 16 november. Inom ramen för Mistra Environmental Nanosafety prövade de på elektronmikroskop och laserinstrument.

 • "Det är människor med högst utbildning som står för mest miljöförstöring"

  [2017-11-21] Det säger Arjen Wals i en intervju i senaste numret av GU Journalen. Arjen Wals är gästprofessor vid Institutionen för didaktik och pedagogisk profession, Göteborgs universitet, och senior advisor vid GMV. Läs intervjun i senaste numret av GU Journalen

 • Miljoner till forskning om sjöfart och miljö

  [2017-11-21] Sjöfarten är en stor källa till utsläpp av skadliga luftföroreningar och koldioxid. I ett nytt projekt har en forskargrupp från VTI och Göteborgs universitet fått 6,4 miljoner kronor för att analysera vilka styrmedel och åtgärder som är mest kostnadseffektiva för att minska sjöfartens utsläpp.

 • Ekologiska och evolutionära kostnader orsakade av kemikalie-cocktails

  [2017-11-21] Ekologiska och evolutionära kostnader orsakade av kemikalie-cocktails. Nytt projekt finansierat av Formas till FRAM-forskaren Prof. Ingela Dahllöf.

 • Musslorna ska ge svaren om fritidsbåtars miljöpåverkan

  [2017-11-21] Projektet ¿Fritidsbåtars påverkan på skärgårdsmiljön¿ drogs igång 2016 och är unikt på flera olika sätt. I samverkan mellan Göteborgs universitet, myndigheter, intresseorganisationer och andra lärosäten undersöks hur avgaser från fritidsbåtar påverkar den omgivande skärgårdsmiljön i kustområden.

 • Mindre utrotningsrisk för gamla djurarter

  [2017-11-21] De arter som är äldre löper mindre risk att utrotas än de arter som funnits kortare tid. Det framgår av en studie som nyligen publicerats av en internationell forskargrupp med forskare från bland annat Göteborgs universitet.

 • Immigration och arbetsmarknadsintegration diskuterades på internationell konferens

  [2017-11-16] I veckan håller EU-toppchefer möte i Göteborg. Det handlar om att främja rättvisa jobb och skapa tillväxt. I början av veckan samlades forskare och praktiker på konferensen Conference on Immigration and Labour Market Integration - A European Challenge for the 21st Century för att diskutera forskningsresultat och integrationsprojekt inom området immigration och arbetsmarknad.

 • Chalmers och Göteborgs universitet medverkar på COP23

  [2017-11-16] Just nu pågår slutfasen av FN:s klimattoppmöte COP23 i Bonn. Målet med mötet är att diskutera och besluta om uppföljningen av klimatavtalet från Paris. GMV fångade ett par röster från Chalmers och Göteborgs universitet som är på plats.

 • Productive discussion on sustainability in higher education

  [2017-11-16] On the 14th of November 2017, the student sustainability coordinators, in collaboration with the environmental management team at GMV, organized a half day forum on the theme Sustainability in Higher Education. The overall purpose of the event was to launch a platform that brought different actors (students, staff, faculties, researchers) together and discussed how to address and systematically integrate sustainability within University of Gothenburg and Chalmers University of Technology. This first initiative attempted to create synergy and familiarity among key actors for future collaboration on sustainability initiatives.

 • Linnéa Lundmark utsedd till framstående hållbarhetstalang

  [2017-11-15] Tidningen Aktuell Hållbarhet har utsett 33 unga hållbarhetstalanger i Sverige, som är 33 år eller yngre. En av dem är Linnéa Lundmark som är projektledare på GMV och arbetar som nätverkskoordinator för SDSN Youth.

Fler nyheter

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter från GMV

GMV på Twitter

Ta del av GMV:s nyhetsbrev

Se senaste nyhetsbreven med aktuellt inom hållbar utveckling vid GMV, Chalmers och Göteborgs universitet.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-09-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gmv.chalmers.gu.se/Aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-11-23