Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




Arjen och Jörgen inspirerade studenter på hållbarhetsdag

Nyhet: 2017-10-06

I tisdags var det dags för Act Sustainable! -en inspirationsdag där studenter vid Chalmers och Göteborgs universitet kan diskutera och få nya insikter och ny kunskap om hållbar utveckling. Två forskare från GMV:s nätverk som var på plats och berättade om sin forskning var Jörgen Larsson, Chalmers, och Arjen Wals, Göteborgs universitet. 

– Nyfikna frågor och nya idéer från unga kreativa människor är ett kul avbrott, säger Jörgen Larsson, forskare på avdelningen fysisk resursteori på Chalmers, som föreläste om flygets klimatpåverkan och vad vi kan göra åt det.

Arjen Wals, professor i socialt lärande och hållbar utveckling vid Wageningen University, Nederländerna och gästprofessor vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession vid Göteborgs universitet, höll en workshop med titeln "How smart is your phone, really?". Genom att reflektera kring mobiltelefonens olika komponenter och också dess roll i våra liv, lyfte han och diskuterade tillsammans med deltagarna olika perspektiv som rör hållbarhet.

Här nedan kan du se filmade kortintervjuer med Jörgen Larsson och Arjen Wals från Act Sustainable!

AV:

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-09-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?