Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tove Hagström

Tove intresserade sig tidigt för det tvärvetenskapliga perspektivet och har en utbildningsbakgrund inom samhällsvetenskapligt miljövetarprogram (Fil. mag. i företagsekonomi och Fil. mag. i samhällsvetenskapligt miljövetarprogram).

Som projektledare för KNEG, Klimatneutrala godstransporter på väg, driver Tove ett nätverk med miljöchefer, kommunikationschefer, forskare och experter inom myndighet, industri och akademi i syfte att visa hur klimatpåverkan från de vägburna godstransporterna i Sverige kan minskas genom olika åtgärder. Stort fokus ligger på förberedelse av strategiska frågor och att leda och driva processer som utmynnar i beslut, handling eller uppstart av nya samverkansprojekt som bidrar till minskade klimatutsläpp. Nyckelkompetenser är kommunikation och organisation för att få idéer att bli verklighet. Inom samarbetet ordnar Tove årligen en konferens där branschen, forskningen och politiken diskuterar hur vi klimatanpassar transportsektorn med sikte på 2030. Tove agerar även projektledare i de forskningsinitiativ som uppkommer genom KNEG, bland annat i ett forskningsprojekt inom logistikeffektivisering med parter från Miljöinstitutet, Chalmers och aktörer inom transportbranschen.

Tove har även en roll som forskningssekreterare, vilket innefattar att stötta projektledare på GMV i deras utmaningar, identifiera utbildningsbehov, säkerställa vidareutveckling inom GMV:s olika projekt och uppdrag samt identifiera och verka för synergier emellan dem. I uppdraget ingår också att främja tvärvetenskaplig forskningssamverkan genom att skapa mötesplatser för forskare från både Chalmers och Göteborgs universitet samt att stötta olika initiativ som de båda lärosätena driver med hjälp av GMV.

Tove ingår i GMV:s ledningsgrupp.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2016-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?