Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nätverk, mötesplats, plattform för samverkan

GMV är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma organisation för att främja forskning, utbildning och samverkan inom hållbar utveckling.

Uppdrag från rektorerna

GMV får sitt verksahetsuppdrag av Chalmers och Göteborgs universitets rektorer och är organisatoriskt en centrumbildning placerad direkt under respektive rektorskansli.

Neutral plattform för samverkan

GMV fungerar som en neutral plattform som initierar, driver, administrerar och stöttar projekt och satsningar inom miljö och hållbar utveckling. En av våra främsta uppgifter är att skapa förutsättningar för samverkan mellan forskare från olika ämnesområden, samt mellan forskning, näringsliv och samhälle.

På GMV arbetar personer med sakkunskap om hållbar utveckling samt kompetens inom exempelvis projektledning, facilitering, ekonomi, nyttiggörande och kommunikation. Sammantaget finns på GMV en bred kompetens för att kunna arbeta med GMV:s uppdrag att skapa samverkan för hållbar utveckling inom och mellan Chalmers och Göteborgs universitet. GMV ansvarar också för Göteborgs universitets miljöledningssystem.

GMV:s kansli finns på Aschebergsgatan 44 i Göteborg, i samma hus som bland annat CSR Västsverige och Ekocentrum.

Forskarnätverk

Flera större projekt, centrumbildningar, forskarskolor och andra satsningar med inriktning på hållbar utveckling har sin bas på GMV. Ett nätverk av forskare och forskarstuderande vid de båda lärosätena utgör den vetenskapliga grunden för organisationens arbete.

Nedan kan du titta på en presentationsfilm om GMV där du får möta ett antal personer i GMV:s forskarnätverk och samverkansprojekt.
 


Filmen är producerad våren 2014 av studenter vid Högskolan Väst genom ett samarbete mellan GMV och Miljöbron.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?