Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Kunskap och samverkan för en hållbar värld

Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) är en del av Chalmers och Göteborgs universitet. Vårt uppdrag är att skapa samverkan mellan och inom lärosätena och med viktiga samhällsaktörer för att generera och nyttiggöra kunskap om hållbar utveckling.

Kalender

Till kalendern

NOVEMBER 2019 »
TIONTOFR
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Nyheter

 • Nytt uppsatspris avrundade hållbarhetsveckan

  [2019-11-15] Under högtidliga former på Röhsska museet fick de två första vinnarna av University of Gothenburg´s Sustainability Thesis Award ta emot pris för sina uppsatser som förutom att nyttja och fördjupa kunskaper inom sina respektive fält också berör ämnet hållbar utveckling. prisceremonin var en del av avslutningen för Act Sustainable, hållbarhetsveckan för studenter och personal på Chalmers och Göteborgs universitet.

 • Två studenter erhöll det första GUSTA-priset för uppsatser om hållbarhet

  [2019-11-15] Göteborgs universitets hållbarhetspris för studentuppsatser - GUSTA - delades ut för första gången på hållbarhetsveckan Act Sustainables finaldag. GUSTA-priset ges till uppsatser inom ämnen som relaterar till hållbar utveckling. Priset 2019 gick till Ryan Davis vid institutionen för Statsvetenskap och Sandra Sternad Fackel vid institutionen för globala studier.

 • Stadsnära jordbruk ger hållbar matproduktion och fler arbetstillfällen

  [2019-11-14] Med växande städer ställs nya krav på hållbar livsmedelsproduktion. Projektet Grön Produktion fokuserade på stadsnära odling och har bland annat bidragit till att utveckla nya affärsmodeller och utbildningen Foodmaker som är populär bland såväl proffskockar som tjänstepersoner inom offentlig sektor.


 • Nya radarkomponenter minskar flygets klimatpåverkan

  [2019-11-12] Effektivare lufttrafikledningssystem (ATM) tros kunna minska flygets klimatpåverkan med tio procent. Chalmers leder ett EU-projekt för att ta fram kostnadseffektiva ytmonterade radarkomponenter till framtidens enhanced flight vision-system (EFVS). De första kretsarna karaktäriseras just nu i Kollberglaboratoriet på Chalmers.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2019-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?