Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Kunskap och samverkan för en hållbar värld

Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) är en del av Chalmers och Göteborgs universitet. Vårt uppdrag är att skapa samverkan mellan och inom lärosätena och med viktiga samhällsaktörer för att generera och nyttiggöra kunskap om hållbar utveckling.

Kalender

Till kalendern

APRIL 2020 »
TIONTOFR
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Nyheter

 • Sopletarnas insamlade matavfall blir biogas i unikt samarbetsprojekt

  [2020-04-08] Idén föddes i den brasilianska staden São Paulo där sopletare börjat använda lokalt insamlat hushållsavfall för att producera biogas. Forskare vid Göteborgs universitet har nu bidragit till att sprida initiativet till Kenya, som ett sätt att minska fattigdom och miljöproblem.

 • Uppdragsutlysning för en "Local Partners impact study"

  [2020-04-07] Centre for Sustainable Urban Futures söker forskare för ett tidsbegränsat uppdrag: en utvärdering av tio år av transdisciplinär samverkan för hållbar stadsutveckling. Uppdraget går ut på att utvärdera hur centrets partnerskapsmodell fungerat och tydliggöra erfarenheter och lärdomar. Vad bör förvaltas, och vad behöver utvecklas, i det gemensamma arbetet för hållbar stadsutveckling?

 • Goda exempel på hur nordiska myndigheter träffas i resfria möten

  [2020-04-03] Göteborgs universitet och ett åttiotal andra svenska myndigheter samarbetar i REMM - Resfria möten i myndigheter - som drivs av Trafikverket. Nu har REMM publicerat en rapport om projektet DigiNord som syftar till att utbyta kunskap om digitala möten och klimatsmart digitalt samarbete inom och mellan de nordiska länderna. Tag del av rapporten och läs om hur Göteborgs universitet och andra nordiska myndigheter bidrar till fler digitala möten och mindre klimatutsläpp.


 • Anneli Selvefors får 2020 års stipendium från Eva Selin Lindgrens Minnesfond

  [2020-04-02] Chalmersforskaren Anneli Selvefors utforskar hur design kan möjliggöra ett hållbart vardagsliv för fler människor. Genom att utgå från människors konsumtionsprocesser har hon identifierat nya möjligheter att designa för cirkuläritet. Nu tilldelas hon 2020 års stipendium från Eva Selin Lindgrens Minnesfond.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2019-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?