• Så lyckas företag integrera hållbarhet i affärsstrategin

[2020-02-25] Det är en utmaning för de flesta företag att lyckas integrera hållbarhet i sin affärsstrategi. I en studie av ett multinationellt företag kunde forskarna se hur processen kan gå till för att nå ett bra resultat.

• Våra energisystem påverkas av klimat med ökat extremväder

[2020-02-21] Klimatförändringar med tilltagande stormar och värmeböljor, får också följder för vår energiförsörjning. Ett internationellt forskarlag har nu tagit fram en ny metod för att beräkna hur extremväder inverkar på energisystemen.

• Internationell konferens om inkluderande utbildning

[2020-02-21] Göteborgs universitet är värld för en internationell konferensen om likvärdig och inkluderande utbildning för barn och unga med funktionsnedsättningar. Syftet är att samla forskare från hela världen och knyta nya band.

• Mistra Urban Futures ombildas och byter namn till Urban Futures

[2020-02-20] Forsknings- och kunskapcentrumet Mistra Urban Futures har under ett decennium arbetat för hållbar stadsutveckling, med bland andra Chalmers och Göteborgs universitet som partner. Forskningsstiftelsen Mistra upphörde vid årsskiftet sin tioåriga finansiering av verksamheten. Samtliga samarbetspartner i konsortiet fortsätter dock att satsa på och finansiera verksamheten i ytterligare fyra år. Den nya satsningen heter Centre for Sustainable Urban Futures och benämns i dagligt tal Urban Futures (på svenska Centrum för hållbar stadsutveckling). Verksamheten är nu organiserad som en del av Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV.

• Globalt samarbete ska halvera dödsfallen i trafiken

[2020-02-17] Varje år dör över 1,3 miljoner människor i trafikolyckor. Därmed är också trafikolyckor den vanligaste dödsorsaken i vissa åldersgrupper. Nu samlas världens experter i Stockholm för att diskutera nya FN-mål för trafiksäkerhet, som tagits fram under ledning av Chalmersprofessorn Claes Tingvall.