Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • MÅLMEDVETENSKAP - Avsnitt 1

  [2018-03-21] Samtalsstafetten inleds i avsnitt 1 av Katarina Gårdfeldt, Chalmers. Hon tog med sig mål 14: Hav och marina resurser, och hon valde att bjuda in Sverker Jagers, Göteborgs universitet, som sin samtalspartner. Till samtalet tog Sverker med sig mål 16: Fredliga och inkluderande samhällen.

 • En världspionjär inom livscykelforskning

  [2018-03-20] ¿Henrikke Baumann var en av de första i världen att skriva en avhandling om livscykelanalys. De senaste 25 åren har hon varit med i uppbyggnaden av det uppmärksammade forskningsämnet på Chalmers ¿ och har dessutom tagit sig tillbaka till forskningen efter en svår ridolycka. Nu blir hon Sveriges första professor i industri- och hushållsekologier.

 • Ny satellit ska studera vindarna i atmosfären

  [2018-03-20] Chalmers gick vinnande ur striden när Rymdstyrelsen nyligen valde ut Sveriges nästa nationella forskningssatellit. SIW heter satelliten som ska studera vindströmmarna i övre atmosfären, för att öka kunskaperna om hur de påverkar väder och klimat.  ¿ Jag är väldigt glad att vårt förslag ska bli verklighet. Det finns idag inga globala mätningar av den här typen, säger Kristell Pérot, en av Chalmersforskarna bakom SIW. 

 • Från dammsamlande produkt till cirkulär resurs

  [2018-03-20] Idag hamnar många fullt fungerande produkter i garderober, förråd och garage där de samlar damm istället för att vara en resurs för andra. Nu vill en grupp forskare från Chalmers göra det lättare för konsumenter att cirkulera produkter från användning till användning. De utvecklar verktyg som kommer att förändra hur vi designar cirkulära produkter och tjänster. Snart kan alla designa för Use2Use!

 • SDSN Northern Europe söker projektledare

  [2018-03-15] Är det du, eller vet du vem det bör vara? Sök tjänsten och dela i dina nätverk!

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

Följ oss på twitter

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-04-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?