• Nationella samordnaren för Agenda 2030 till Act Sustainable!

[2021-10-22] Vi har nöjet att få annonsera att Nationella samordnaren för Agenda 2030 kommer till Act Sustainable 2021! Den 16:e november kan du träffa nationella samordnaren och delta i en workshop där du utforskar frågan hur rör vi oss framåt?

• Göteborg ökar takten för att bli klimatneutrala 2030

[2021-10-22] Inom Viable Cities satsning Klimatneutrala städer 2030 går nu 23 svenska städer före i klimatarbetet. Göteborg är en av nio städer som varit med sedan starten 2019 och arbetet fortsätter i och med att fas 2 drog igång 1 oktober. Urban Futures är fortsatt engagerade i arbetet och kommer leda ett akademiskt råd.

• Nytt forskarråd ska påskynda klimatarbetet i Västra Götaland

[2021-10-01] Sex forskare har fått i uppdrag att följa upp klimatarbetet i Västra Götalands län och ta fram rekommendationer om åtgärder för att minska klimatutsläppen i länet i den takt som behövs.

• Act Sustainable 2021 - Programsläpp

[2021-09-30] Programmet för Act Sustainable 2021 är nu officiellt ute och registreringen är öppen. Missa inte din chans, ta din plats nu!

• Urban gardening på campus - hållbarhet i praktiken

[2021-09-20] På en av Campus Linnés lugna innergårdar finns en fantastisk trädgård. Den är skapad av Urban Gardening at Global Studies och hit är studenter och anställda vid Göteborgs universitet och Chalmers välkomna för att odla.