Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Globala målen för hållbar utveckling nr 6: Rent vatten och sanitet för alla

Hållbar utveckling

Hösten 2015 antog FN 17 globala mål för hållbar utveckling. I en serie föreläsningar berättar forskare från Göteborgs universitet och Chalmers om ett av hållbarhetsmålen utifrån sin forskning och vad vi kan göra för att uppnå målet. I februari är det dags för det globala målet nummer 6 om "Rent vatten och sanitet för alla": Säkerställa tillgång till och hållbar vatten- och sanitetsförvaltning.

Det sjätte globala målet för hållbar utveckling slår fast att vatten är en grundförutsättning för allt levande på jorden, och därmed också en förutsättning för en hållbar utveckling. En mycket stor andel individer som lever i fattigdom saknar tillgång till rent vatten och grundläggande sanitet. Vatten är också en förutsättning för världens livsmedelsproduktion och energiproduktion och därmed kan brist på vatten bli orsak till konflikt. Avsaknaden av en pålitlig och närliggande vattenkälla och säkra, privata toaletter har djupgående effekter på livet för miljontals människor världen över.

Föreläsare:
Ekaterina Sokolova, Bygg- och miljöteknik, Chalmers
Ekaterina forskar om dricksvattenteknik på avdelningen Vatten Miljö Teknik. Fokus på hennes forskning är vattenkvaliteten i ytvattentäkter som används för dricksvatten. Ekaterina är med i DRICKS - en centrumbildning för dricksvattenforskning vid Chalmers.

Madeleine Prutzer, Gothenburg Research Institute, Göteborgs universitet
Madeleine forskar om förvaltning av naturresurser kopplat till samverkan och intressekonflikter. Hennes fokus är vattenförvaltning och risker i samhället och hon har bland annat forskat om Göta älv som råvattentäkt samt om samverkan och deltagande utifrån vattendirektivet.

Föreläsningen är gratis och öppen för alla. Antalet platser är begränsat.
Anmälan krävs inte, men GMV bjuder föranmälda på kaffe, te eller juice i Ekocentrums kafé från och med kl 17.00.
Anmäl dig här
Välkomna!

Datum: 2017-02-08

Tid: 18:00 - 19:30

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV i samarbete med Ekocentrum och Göteborgs FN-förening

Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44, Göteborg

Kontaktperson: Mikael Östblom

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2011-09-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?