Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GAME-changers för hållbarhet - hur driva utveckling och gå före?

Konferens

Välkommen till årets GAME-dag där du får inspiration från företag och organisationer som ligger i framkant i hållbarhetsfrågor.

Vilka är trenderna, vad gör föregångarna och på vilket sätt driver de utvecklingen framåt? Och hur kan du i din verksamhet vara en del av den utvecklingen? Vi kommer ge olika perspektiv på hur man kan vara en GAME-changer genom:
- Ny teknik och innovation
- Ledarskap
- Lagstiftning/riktlinjer
- Kommunikation

Medverkanden:

Kajsa Dahlsten (moderator)
Kajsa är projektledare på Business Region Göteborg och har stor insyn i och bred förståelse för västsvenskt näringsliv och samhällsutveckling. Kajsa har mångårig erfarenhet som moderator och opinionsbildare på Västsvenska Handelskammaren. Under 2017 arbetar hon på uppdrag av Business Region Göteborg med att ta fram ett näringslivsstrategiskt program för Göteborgs Stad, där hållbar utveckling löper som ett tvärgående perspektiv genom hela arbetet.

Göran Carstedt (key note)
Att skapa en hållbar framtid ¿ vår tids stora ledarskapsutmaning
Göran Carstedt är ekonomie doktor och en internationellt erkänd expert och talare inom hållbart ledarskap och organisationers lärande och förändring. Hans meritlista är lång och innehåller uppdrag som ordförande och ledamot för olika bolagsstyrelser, liksom ledande befattningar inom bland annat Volvo, IKEA och Clinton Climate Initiative. På GAME-dagen kommer han att prata om hållbarhetsarbetet som vår tids stora ledarskapsutmaning och inspirera till konkret handling genom att dela med sig av framgångsrika exempel.

Johanna Lakso, PUSH Sverige
Så kan unga vara en GAME-changer för hållbarhet
2013 utsågs Johanna Lakso till en av Sveriges miljöhjältar av Världsnaturfonden WWF för sitt arbete med PUSH Sverige, en plattform där unga samarbetar för hållbarhet. På GAME-dagen kommer hon att dela med sig av sina erfarenheter av hur unga tänker och vad de kan bidra med och ge konkreta exempel på där PUSH och andra unga varit framgångsrika i sitt arbete.

Tobias Persson, Tillväxtanalys
Lagstiftning som GAME-changer. Vad krävs för att lyckas?
Tillväxtanalys är en myndighet som på uppdrag av regeringen utvärderar och analyserar svensk tillväxtpolitik. Tobias Persson är bland annat expert på näringslivets gröna omställning och kommer att dela med sig av framgångsrika exempel från Sverige och världen där lagstigning spelat en nyckelroll.

Mattias Backmark, affärsutvecklingschef för Preem
När affärsutveckling och hållbarhet går hand i hand
Preems ambition är att producera 3 000 000 m3 förnybara drivmedel till 2030 och för att uppnå detta måste det investeras miljardbelopp, både i raffinaderierna i Lysekil och Göteborg, men också på massabruk och sågverk i samverkan med andra branscher. Affärsutvecklingschef Mattias Backmark förklarar varför investeringarna är så viktiga och vilka effekter vi ser redan nu av företagets satsningar.

Katarina Gårdfeldt, föreståndare Göteborgs miljövetenskapliga centrum (GMV)
Katarina är docent i oorganisk miljökemi och delar sin tid som föreståndare för GMV med att forska om global spridning och omvandling av kvicksilver i miljön och hur klimatförändringarna påverkar detta. På GAME-dagen representerar hon forskningssidan i ett panelsamtal om vad vi tar med oss av dagens inspirationsföreläsningar för att ytterligare stärka samverkan mellan forskning, näringsliv och myndigheter.

Marianne Dicander, styrelseproffs och affärsrådgivare/business advisor
Listan över de företag där Marianne Dicander gjort avtryck är lång. Exempelvis har hon innehaft VD-posten för Global Health Partner, Sjätte AP-fonden, Kronans Droghandel och ansvarat för den stora omstruktureringen av Apoteket AB. För närvarande är hon aktiv i styrelserna för Praktikertjänst AB, Camurus, Sahlgrenska Science Park, Enzymatica AB, Recipharm och i fullmäktige för Skandia. Marianne kommer att ge sitt perspektiv på omställningen till hållbarhet utifrån ett näringslivs- och styrelseperspektiv.

Konferensen riktar sig till dig som vill vara med och utveckla ett mer hållbart Västsverige, nätverka och ta del av inspirerande exempel.

Läs mer på GAME:s webbplats

Datum: 2017-10-18

Tid: 13:00 - 17:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: GAME - Göteborg Action for Management of the Environment

Plats: Hotell Riverton, Stora Badhusgatan 26, Göteborg

Evenemangslänk: Läs mer om GAME-changers för hållbarhet - hur driva utveckling och gå före?

Kontaktperson: Caroline Petersson

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2011-09-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?