Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarlunch om integration och de globala målen

Möte, Workshop, Föreläsning

Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV och Centrum för global migration (CMG) bjuder in lärare och doktorander vid Chalmers och Göteborgs universitet för att diskutera forskning om integration och dess betydelse för att nå de globala målen för en hållbar utveckling.

I den inledande deklarationen av FN:s handlingsplan för de globala målen: Agenda 2030 för en hållbar utveckling erkänns migranters positiva bidrag till inkluderande tillväxt och hållbar utveckling. Även om ordet integration inte nämns uttryckligen i dokumentet är det uppenbart att en framgångsrik integration är nödvändig för att uppnå flera av målen, inte minst mål 10 som har fokus på minskad ojämlikhet. I delmål 10.2 står bland annat att man till år 2030 ska ¿möjliggöra och verka för att alla människor, oavsett ålder, kön, funktionsnedsättning, ras, etnicitet, ursprung, religion eller ekonomisk eller annan ställning, blir inkluderade i det sociala, ekonomiska och politiska livet¿. Att nå detta mål är i sin tur direkt beroende av hur väl vi lyckas med att nå målen om en god hälsa och välbefinnande (mål 3), god utbildning för alla (mål 4) och anständiga arbetsvillkor för alla (8).

Centrum för global migration (CMG) är en tvärvetenskaplig samverkansplattform som samlar samtliga fakulteter vid Göteborgs universitet i syfte att främja och stödja forskning, utbildning och nyttiggörande inom global migration och integration. Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV har i uppdrag att skapa samverkan mellan och inom Chalmers och Göteborgs universitet för att generera och nyttiggöra kunskap om hållbar utveckling.
Syftet med denna gemensamma forskarlunch är att sammanföra forskare från olika ämnesområden och att bidra till att främja tvärdisciplinära forskningssamarbeten inom området integration samt dess betydelse för att nå de globala målen för en hållbar utveckling.
Föreläsare:

Antalet platser är begränsat, om anmälningarna överstiger antalet platser kommer den först anmälda från varje institution att ges förtur, för att få så stor ämnesmässig bredd som möjligt.

Anmäl dig här senast 25 maj .

Vi bjuder på vegetarisk lunch.

Föreläsare: Andrea Spehar, föreståndare för Centrum för Global Migration och Anna Nordén, SDSN Northern Europe och Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV

Datum: 2018-05-31

Tid: 11:30 - 13:00

Kategorier: Samverkan, Internationellt, Forskning, Jämlikhet/jämställdhet, Tvärvetenskap, Sustainable development, Hållbar utveckling, Mångfald

Arrangör: Göteborgs centrum för hållbar utveckling och Centrum för Global Migration

Plats: Göteborgs centrum för hållbar utveckling, Aschebergsgatan 44

Evenemangslänk: Läs mer om Forskarlunch om integration och de globala målen

Kontaktperson: Linda Hansson

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-06-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?