Kalendarium

Tid: 2022-08-25 kl 08:30,

Evenemangstyp: Workshop

The 2022 Gothenburg International Research Workshop on Sustainable Economic Growth and Decent Work for All will take place 25-26 August, 2022 in a hybrid format. Researchers from around the world are invited to present, discuss and network related to Sustainable Development Goal (SDG) 8 in Agenda 2030.

Frihamnsdagarna: Sjöpung, tång och medborgarlabb

Tid: 2022-08-25 kl 15:30,
Plats: Frihamnsdagarna, Greta (paviljong 2), Frihamnen, Göteborg.

Evenemangstyp: Föreläsning

Nu utvecklas ett omställningshotell med en marin kolonilott i Frihamnen. Hur ska denna samlingsplats för framtidsprototyper se ut? Kom och utbyt tankar och idéer om den nya mötesplatsen och smaka på framtidens mat från havet på Frihamnsdagarna.

Urban Lunch-time #81: Projektstudion - Borås samverkansmetod för hantering av knäckfrågor i samhällsbyggandet

Tid: 2022-09-06 kl 11:30,
Plats: Röhsska museet, Auditoriet, Vasagatan 37-39, Göteborg.

Evenemangstyp: Föreläsning

Samhällsbyggandets svårlösta knäckfrågor kräver nya arbetssätt i den kommunala organisationen.

Att arbeta i små- och medelstora företag: Möjligheter och utmaningar

Tid: 2022-09-06 kl 13:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Små och medelstora företag (SME) är viktiga både för länders ekonomi och som arbetsgivare. Inom OECD sysselsätter SME:s över 60% av arbetskraften och genererar 50-60% av bruttonationalprodukten. I Sverige står SME:s för ungefär 65% av antalet anställda i privat sektor, och de står för fyra av fem nya jobb som skapas. SME:s är därför betydelsefulla arbetsgivare där många får sitt första jobb, jobbar hela sina yrkesliv, och gör karriär. Det finns rikligt med kompetens och innovationer ute i Sveriges alla små- och medelstora företag. Men det finns också utmaningar såsom svårigheter att hitta personal med rätt kompetens, utmaningar att skapa en lärande organisation, och begränsade resurser att lägga på innovation.

Förtätning på rätt spår: #5 Hur tar vi projektet vidare?

Tid: 2022-09-14 kl 09:00,

En webbinarieserie om stationssamhällen

Medlemsutvecklingen hos fackföreningar och arbetsgivarorganisationer

Tid: 2022-09-29 kl 13:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Väl känt är att den svenska arbetsmarknadsmodellen bygger på att parterna tämligen självständigt bestämmer villkor och löner på arbetsmarknaden genom kollektivavtal. Modellen vilar på att parterna är välorganiserade och har medlemmar över stora delar av arbetsmarknaden. Om medlemsanslutningen skulle börja svikta så förlorar denna modell legitimitet och krav på lagstiftning kan resas för att skydda arbetare i mer oreglerade delar av arbetsmarknaden. Men hur ligger det egentligen tilll? Hur har medlemsutvecklingen bland fackföreningar och arbetsgivarorganisationer sett ut på lång sikt och under de senaste åren?

Tid: 2022-10-11 kl 11:30,

Tid: 2022-11-08 kl 11:30,

Act Sustainable 2022 - Demokrati i ett föränderligt klimat

Tid: 2022-11-14 kl 08:00,

Evenemangstyp: Aktivitet

Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka är tillbaka! Återigen kommer studenter, forskare, lärare och annan personal på universiteten få en hel vecka fullspäckad med inspiration, forskning och kunskap om hållbar utveckling. Evenemanget arrangeras som ett fysiskt arrangemang på ett campus nära dig!

Act Sustainable Research Conference

Tid: 2022-11-16 kl 09:00,

Evenemangstyp: Konferens

Act Sustainable Research Conference 2022 arrangeras 16-18 November, som en del av Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma hållbarhetsvecka Act Sustainable. Det övergripande temat för konferensen är "Sustainability in times of declining democracy and increasing polarization: What knowledge and actions do we need?"

Tid: 2022-12-06 kl 11:30,

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg var tredje vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21