Kalendarium

Webbinarium: Research collaboration in East Africa rewards, pitfalls and lessons learned.

Tid: 2020-04-16 kl 13:00,
Plats: Webinarium: Zoom-room - Webinarium: Zoom-room

Evenemangstyp: Föreläsning

Trust and mutual respect are generic ingredients for succesful collaboration. In this webinar Helene Ahlborg, Chalmers, and Göran Wallin and Johan Uddling, University of Gothenburg, will share their personal experiences from longstanding collaborations with East African universities in the fields of energy access, botany and climate change. What have they learned? What do they wish they had known when they started their collaborations?

Föreläsare: Helene Ahlborg is an assistant professor in Environmental Systems Analysis, at the department Technology Management and Economics at Chalmers. Göran Wallin and Johan Uddling, University of Gothenburg Göran Wallin and Johan Uddling are active in a long standing collaboration with the University of Rwanda.
Göran Wallin is a senior lecturer at the department of Biological and Environmental Sciences, at GU, and has coordinated the collaboration since 2003. Johan Uddling is professor at the same department and has been engaged more than a decade in the programme, that also involves training of PhD-students and more.

Lunch and learn! Sustainable thesis topic

Tid: 2020-04-22 kl 12:00,

Evenemangstyp: Seminarium

What? Digital workshop For whom? Students at the University of Gothenburg and Chalmers interested in introducing sustainability to their thesis. When? April 22nd 12.00-13.30 Where? All registered participants will be sent a link to the event.

Föreläsare: TBA

Genomförande och globalt partnerskap - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Tid: 2020-04-27 kl 13:00,
Plats: Digitalt via Världskulturmuseets videokonferens

Evenemangstyp: Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om samverkan och hållbar utveckling! Lyssna på inspirerande forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i kreativa workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet. Lärarfortbildningen kommer nu att ges på distans!

Föreläsare: Helene Ahlborg, Miljösystemanalys, Teknikens ekonomi och organisation, Chalmers
Carl Brunius, Livsmedelsvetenskap, Biologi och bioteknik, Chalmers
Ylva Norén Bretzer, Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet

God utbildning för alla - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Tid: 2020-05-18 kl 13:00,
Plats: På distans!

Evenemangstyp: Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om god utbildning för alla! Lyssna på inspirerande forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och samtala med erfarna pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet. Lärarfortbildningen kommer nu att ges på distans!

Föreläsare: Ingela Bursjöö, institutionen för didaktik och pedagogisk profession, Göteborgs universitet

Erik Sterner, institutionen för rymd-, geo- och miljövetenskap, Chalmers

Digital forumträff om biologisk mångfald

Tid: 2020-05-28 kl 08:30,

Evenemangstyp: Seminarium

Biologisk mångfald i hållbarhetsarbetet - vilka utmaningar ställs vi inför i produktion och handel? Så lyder rubriken för Agenda 2030 i Västs forumträff som för första gången arrangeras digitalt.

Vad skulle "flexicurity" kunna betyda på den svenska arbetsmarknaden? - Intresseanmälan öppen, datum meddelas senare

Tid: 2020-08-19 kl 13:15,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Sal E45

Evenemangstyp: Seminarium

WE ordnar ett öppet halvdagsseminarium om "flexicurity" på svenska arbetsmarknaden.

Vetenskapsturism, biodiversitet och marin mat

Tid: 2020-09-30 kl 18:00,
Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44

Evenemangstyp: Föreläsning

Hur kan man förena hållbar turism med hållbar hantering av marina resurser? I ett nytt projekt studeras hur vetenskapsturism i havsmiljöer kan locka till upplevelser med bland annat nya marina matprodukter. Vad finns det för råvaror från havet som inte används idag som kan nyttjas hållbart? Lyssna på två forskare som berättar om turism, marina vetenskaper och de globala målen för hållbar utveckling.

Föreläsare: Maria Persson, Institutionen för historiska studier, Göteborgs universitet

Maria Bodin, Institutionen för marina vetenskaper

Save the Date för Act Sustainable 2020

Tid: 2020-11-16 kl 08:00,

Evenemangstyp: Aktivitet

Boka 16-20 november i alla dina kalendrar, Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka kommer tillbaka i höst!

Re-opening the bin - Waste, economy, culture and society

Tid: 2021-06-10 kl 09:00,

Evenemangstyp: Konferens

The purpose of this transdisciplinary and international conference is to gather scholars from the social sciences and the humanities, from the global South and the global North, together with practitioners to critically discuss the places, roles and trajectories as well as the meanings, practices, and vocabularies of waste in culture, economy and society.

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21