Kalendarium

Sustainable Urban Blue Green Infrastructure - Optimizing socio-cultural and urban climate aspects of BGI from a geographical perspective

Tid: 2021-04-28 kl 12:00,

Evenemangstyp: Föreläsning

Welcome to this GAC Lunch seminar with Oscar Bäcklin.

Forskarfika: Can Sweden achieve negative C02- emissions?

Tid: 2021-04-28 kl 14:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Varmt välkommen till Forskarfika, en ny aktivitet för Forskarnätverket för hållbar utveckling på Chalmers och Göteborgs universitet.

Workshop om Klimatramverket - universitetets arbete för att sänka koldioxidutsläppen med 50 procent till 2030

Tid: 2021-05-17 kl 14:00,

Evenemangstyp: Workshop

Inom ramen för arbetet med att uppnå målen för Klimatramverket har förslag om att införa klimatväxling och koldixoxidbudget tagits fram. Nu bjuds studenter och medarbetare på Göteborgs universitet in att delta på digitala workshops och tycka till om förslagen. På workshoptillfällena redovisas arbetet så här långt och möjlighet finns att diskutera förslagen till klimatväxling och koldioxidbudget. Syftet är att samla in synpunkter och förbättringsförslag innan förslagen går vidare till beslut.

Skolledare och lärare i samarbete för hållbar utveckling - hur kan skolan och lärandet bidra till de globala målen?

Tid: 2021-05-20 kl 13:00,

Evenemangstyp: Föreläsning

Ett välutvecklat samarbete mellan skolledning och pedagoger är avgörande för att arbeta framgångsrikt med lärande för hållbar utveckling och för att skolan ska kunna bidra i arbetet med  FN:s globala mål i Agenda 2030.  Välkommen till lärarfortbildning nr 21 i en serie om de globala målen för hållbar utveckling som denna gång vänder sig till både skolledare och lärare i alla stadier.

Föreläsare: Emma Sterky, Nationell samordnare Agenda 2030
Erik André, Skolinspektionen
Anna Mogren, Karlstad universitet och Den globala skolan
Karin Borman och Mats Hansson, Skolverket

Tid: 2021-05-21 kl 10:00,

Evenemangstyp: Workshop

Urban Lunch-time: Visualisering och modellering av luftföroreningar i stadsmiljö - CityAirSim

Tid: 2021-05-25 kl 11:20,

Evenemangstyp: Föreläsning

Hur påverkar vegetation, bebyggelsens struktur, trafikmängd och typ av fordon luftföroreningssituationen i städer? Och hur kan kunskap om dessa frågor visualiseras och kommuniceras exempelvis till gymnasieelever och människor som arbetar med stadsplanering?

Att styra mot socialt hållbara städer - Stadsplaneringsinvesteringars effekter och värden

Tid: 2021-05-27 kl 13:00,

Evenemangstyp: Konferens

Vilka effekter får stadsplanering och investeringar på människors livsvillkor? Hur vi utvecklar och utformar staden påverkar inte bara den fysiska miljön, det påverkar också människors sociala förutsättningar under lång tid framöver.

Tid: 2021-06-03 kl 13:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning tillsammans med Centrum för Global HRM bjuder in till ett webbinarium på temat Efterspelet kring LAS: Hur blir det med omställningen och kompetensförsörjningen i framtiden?

Re-opening the bin - Waste, economy, culture and society

Tid: 2021-06-10 kl 09:00,

Evenemangstyp: Konferens

The purpose of this transdisciplinary and international conference is to gather scholars from the social sciences and the humanities, from the global South and the global North, together with practitioners to critically discuss the places, roles and trajectories as well as the meanings, practices, and vocabularies of waste in culture, economy and society.

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg var tredje vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21