Hur kan kommuner arbeta för att stödja arbetsintegration av utlandsfödda?

Tid: 2021-10-28 kl 13:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning bjuder in till öppet seminarium på temat "Hur kan kommuner arbeta för att stödja arbetsintegration av utlandsfödda?"

Klimatet, COP26 och globala målen - mer än mål 13!

Tid: 2021-11-10 kl 14:00,
Plats: Webbinarium via Zoom

Evenemangstyp: Workshop

Välkommen till nästa lärarfortbildning i vår serie om de globala målen för hållbar utveckling! Vid detta tillfälle är temat klimatförändringarna och FN:s klimatkonferens COP26 i Glasgow i november. Lyssna på forskare som medverkar på klimatmötet och forskare som kombinerar litteraturvetenskap med klimatforskning. Deltag också i workshop och spel om klimatet och Agenda 2030 som du sedan kan genomföra i ditt eget klassrum!

Föreläsare: Sverker Jagers, Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet
Camilla Brudin Borg, Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion, Göteborgs universitet

Act Sustainable 2021

Tid: 2021-11-15 kl 12:00,
Plats: Studenternas hus, Götabergsgatan 17 - Studenternas Hus

Evenemangstyp: Temadag

Varmt välkommen till hållbarhetsveckan Act Sustainable 2021 den 15-19:e november. Act Sustainable är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma hållbarhetsvecka fullspäckad med inspiration, forskning och kunskap för alla studenter, forskare, lärare och annan personal på universiteten.

Föreläsare: Se hela programmet på actsustainable.se

Collaboration in a (post-) pandemic world - the need to reconnect and rethink priorities

Tid: 2021-11-16 kl 09:00,
Plats: Online conference

Evenemangstyp: Konferens

Welcome to Global Sustainable Futures second annual online conference 2021

Urban Lunch-time - Inställt

Tid: 2021-11-17 kl 11:30,

Evenemangstyp: Föreläsning

Nytt tillfälle kommer 2022.

Socialt byggande

Tid: 2021-11-18 kl 09:00,

Evenemangstyp: Konferens

Mötesplatsen för inkluderande former av byggande och boende.

Chefers förebyggande arbetsmiljöinsatser

Tid: 2021-11-18 kl 13:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning bjuder in till öppet seminarium på temat "Chefers förebyggande arbetsmiljöinsatser". Seminariet kommer äga rum den 18 november. Mer info kommer.

Act Sustainable: Researchers Roundtable for Sustainability

Tid: 2021-11-18 kl 15:00,
Plats: Studenternas hus, Götabergsgatan 17 - Stora salen

Evenemangstyp: Seminarium, Workshop

Under Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka Act Sustainable kan du som är forskare/lärare ta del av programpunkten Researchers Roundtable for Sustainability. Temat är "Is action research the way forward to strengthen utilization and contribute to sustainable transformations"?

Föreläsare: Hilary Bradbury, Professor och grundare av orgaisationen AR+ Foundtation Anette Olin, Universitetslektor,Institutionen för pedagogik och specialpedagogik, Göteborgs Universitet Andreas Hellström, Universitetslektor, Institutionen för teknikens ekonomi och organisation och vetenskaplig ledare för Centre for Healthcare Improvement, Chalmers Sam Dupont, Universitetslektor, Institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs Universitet Gavin McCrory, Doktorand, Institutionen för rymd-, geo- och miljövetenskap, Chalmers Maria Jose Zapata Campos, Universitetlektor, Företagsekonomiska institutionen, Göteborgs Universitet

Är det en bra idé att ge anställda möjlighet att välja deltid?

Tid: 2021-12-02 kl 13:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning bjuder in till öppet seminarium på temat "Är det en bra idé att ge anställda möjlighet att välja deltid?". Seminariet kommer äga rum i december, datum är ej satt ännu. Mer info kommer.

Urban Lunch-time: Medborgardeltagandets effekter

Tid: 2021-12-16 kl 11:30,

Evenemangstyp: Föreläsning

Mer information kommer. Då öppnar även anmälan.

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg var tredje vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21