Årlig konferens med Agenda 2030 i Väst

Tid: 2019-11-20 kl 08:30,

Evenemangstyp: Konferens

Välkommen till årets konferens med Agenda 2030 i Väst, i samarbete med CSR Västsverige och Glokala Sverige, ett projekt som drivs av Svenska FN-förbundet i samarbete med Sveriges kommuner och landsting. Genom kunskapshöjande presentationer och workshoppar får du tillfälle att lära och inspireras av goda exempel både från regionen och från andra delar av landet och världen.

Forskaren som aktivist - om vetenskaplighet och samhällsengagemang

Tid: 2019-11-20 kl 12:00,
Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Evenemangstyp: Seminarium

Även forskaren är en människa. En engagerad kunskapssökare i en tid där det objektiva vetenskapsidealet luckrats upp av förståelsen för att vetenskap utgår från ett tolkande subjekt. Men kanske också en person engagerad i politik, religion, hållbarhet, feminism, hälsa, ekonomi eller migration?

Öppen föreläsning: Jordens framtid - eller människans?

Tid: 2019-11-20 kl 13:00,

Evenemangstyp: Föreläsning

20/11: Öppen föreläsning om hur människan tär allt mer på jordens begränsade resurser och hur vi ska förhålla oss till vår framtid.

Wouter Visch:"Sustainable Kelp Aquaculture in Sweden"

Tid: 2019-11-22 kl 13:00,

Evenemangstyp: Disputation

Avhandling för filosofie doktorsexamen i naturvetenskap, inriktning biologi.

How is Australia feeling the heat, and thirst, of climate change?

Tid: 2019-11-25 kl 11:30,

Evenemangstyp: Seminarium

Welcome to a seminar with Chalmers alumnus, climate scientist and hydrology researcher Dr Ben Henley from the University of Melbourne and Monash University who is visiting Gothenburg during a conference trip to Sweden.

Föreläsare: Dr Ben Henley, the University of Melbourne and Monash University

Ekoseminariet: Jørgen Bruhn om Intermedial ekokritik

Tid: 2019-11-27 kl 15:15,
Plats: Humanisten, Lundgrensgatan 1B - H821 (Språkskrapan)

Evenemangstyp: Högre seminarium

Intermedial ekokritik som metod syftar till att kritiskt granska och jämföra olika mediala representationer av ekologiska grundfrågor, med erfarenheter från medieforskningen.

Stakeholder interaction for sustainable development: How can researchers more effectively communicate and engage with policy-making and wider society

Tid: 2019-12-05 kl 15:00,
Plats: Världskulturmuseet, Södra vägen 54

Evenemangstyp: Möte, Socialt, Workshop

Meeting and dinner with the Research Network for Sustainable Development at Chalmers and University of Gothenburg.

Kamran Rashidi: Sustainable Supplier Selection in the Logistics Industry: A Comparison of Alternative Approaches

Tid: 2019-12-10 kl 10:00,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - C24

Evenemangstyp: Disputation

Kamran Rashidi disputerar i företagsekonomi på avhandlingen "Sustainable Supplier Selection in the Logistics Industry: A Comparison of Alternative Approaches"

Nya perspektiv på kunskapsutvecklingen i arbetslivet

Tid: 2019-12-12 kl 13:00,
Plats: Sparbankssalen, Högskolan Borås

Evenemangstyp: Seminarium

Vad kan arbetslivet lära av elitidrotten? Vad kan arbetslivet lära av äldre? Och av brukare och medarbetare inom socialtjänsten? Detta seminarium fokuserar hur arbetslivet kan ha nytta av färdigheter och kompetens som finns inom sektorer och bland grupper som sällan utgjort inspiratörer för kunskapsutveckling i arbetslivet - elitidrotten, äldres unika kompetens och brukare & medarbetare inom socialtjänsten.

SDGs in Higher Education 2020

Tid: 2020-03-28

Evenemangstyp: Konferens

Students, teachers, researchers and other professionals are invited to a one-day conference on Saturday 28 March 2020 to discuss how to put the Sustainable Development Goals (SDGs) into action in our educational programs, research, and collaborations with society.

Re-opening the bin - Waste, economy, culture and society

Tid: 2020-06-11 kl 09:00,

Evenemangstyp: Konferens

The purpose of this transdisciplinary and international conference is to gather scholars from the social sciences and the humanities, from the global South and the global North, together with practitioners to critically discuss the places, roles and trajectories as well as the meanings, practices, and vocabularies of waste in culture, economy and society.

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21