Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyckelpigor och AI: Artidentifiering med artificiell intelligens

Aktivitet

Hur kan artificiell intelligens bidra till att bevara biologisk mångfald? Kan en app som känner igen olika arter av nyckelpigor vara en lösning? I Forskarfredags massexperiment 2018 "Nyckelpigeförsöket" bjuder forskare in alla intresserade att vara med och forska genom att fotografera nyckelpigor. Välkommen till Forskarfredag på Universeum där du får lära dig mer om hur artificiell intelligens kan användas för att öka kunskapen om biodiversitet.

Forskarfredag är en vetenskapsfestival som anordnas varje år den sista fredagen i september, som en del av europeiska Researchers' Night. I samband med Forskarfredagen bjuds också skolor och allmänhet in till ett massexperiment för att hjälpa forskare att ta fram ny kunskap. I årets massexperiment, Nyckelpigeförsöket, kan du vara med och fotografera nyckelpigor för att träna en mobilapp som ska lära sig känna igen Sveriges olika nyckelpigearter.

Under Forskarfredagen får du veta mer om Nyckelpigeförsöket och träffa forskare som är involverade i årets massexperiment. De kommer berätta mer om biologisk mångfald, nyckelpigor, artificiell intelligens, maskininlärning och bildigenkänning.

Aktiviteten är en del av vetenskapsfestivalen ForskarFredag som samordnas av föreningen Vetenskap & Allmänhet.

Föreläsare: Martin Bergman, biolog och projektledare för Nyckelpigeförsöket på föreningen Vetenskap och allmänhet
Miroslav Valan, AI-forskare, Naturhistoriska riksmuseet

Datum: 2018-09-29

Tid: 13:00 - 14:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Universeum och Göteborgs centrum för hållbar utveckling

Plats: Universeum foajén

Evenemangslänk: Läs mer om Nyckelpigor och AI: Artidentifiering med artificiell intelligens

Avgift: Gratis

Kontaktperson: Mikael Östblom

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg en gång i månaden om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2023-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?