Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Barns och ungas inflytande i genomförandet av Agenda 2030

Seminarium

Varmt välkommen till Agenda 2030 i Väst forumträff om barns och ungas inflytande i genomförandet av Agenda 2030, i samarbete med Digidem Lab, We_change och Future Minds.

Träffen arrangeras helt digitalt som en del av
Demokratistugan under dess tid vid Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Agenda 2030 fick stor genomslagskraft för ställningstagandet att ingen ska lämnas utanför (Leave no one behind). Att inte lämna någon utanför är en nödvändighet för att de Globala målen ska nås för alla människor, överallt, och för kommande generationer. Unga ska finnas representerade i alla samtal som handlar om ungas verklighet och Agenda 2030 måste pådriva förflyttningen av barn och unga från marginal till centrum.

På denna forumträff med Agenda 2030 i Väst zoomar vi in på barns och ungas möjlighet till inflytande och delaktighet i regionala beslutsprocesser i Västsverige. Hur kan vi skapa strukturer för att möjliggöra barns och ungas inflytande och delaktighet i demokratiska processer? Hur gör vi för att säkerställa att barn och unga ses som en naturlig tillgång i dessa? Och hur ska vi veta vad de barn och unga som inte kommer till tals tycker om olika frågor? Det är några exempel på frågeställningar som kommer att beröras på träffen.

Programmet kommer att bestå av föreläsningar samt en avslutande workshop om arbetssätt för att öka barns och ungas delaktighet och inflytande som leds av Digidem Lab Future Minds. Digidem Lab utvecklar metoder och verktyg för medborgardeltagande som inkluderar underrepresenterade grupper i beslutsfattande och Future Minds är Sveriges största samverkansplattform för utbildning och kraftsamling med målet att involvera unga i genomförandet av Agenda 2030. Deltagarna i workshoppen kommer att delas in i grupper med minst två unga personer i varje grupp, som bidrar med sina perspektiv. Workshoppen kommer ha ett begränsat antal deltagare, för att få en plats är det först till kvarn som gäller.

Till program och anmälan

Agenda 2030 i Väst är ett samverkansforum med syfte att engagera och stimulera till partnerskap mellan näringsliv, akademi, offentlig och idéburen sektor i Västsverige som tillsammans kan och vill bidra i genomförandet av de Globala målen. Agenda 2030 i Väst är en del av Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Datum: 2021-09-30

Tid: 09:00 - 11:30

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Agenda 2030 i Väst i samarbete med Digidem Lab, We_change och Future Minds

Kontaktperson: Rebecka Jorquera

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg var tredje vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?