Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Att arbeta åldersmedvetet i arbetslivet

Seminarium

Antalet personer i arbetsför ålder minskar och många branscher har stora problem med kompetensbrist. Samtidigt är vi friskare och lever längre än någonsin, och förväntas därför jobba allt längre upp i åldrarna i framtiden. Hur kan organisationer arbeta åldersmedvetet för att rekrytera och behålla kompetens långt upp i åldrarna? Och vad är viktigt för att folk ska vilja fortsätta att arbeta som äldre?
Det finns goda skäl till att arbeta med att skapa ett arbetsliv för alla åldrar.

På det här seminariet diskuterar vi hur man kan jobba åldersmedvetet i arbetslivet och vilka utmaningar och möjligheter som följer på detta.

Seminariet är digitalt, länk skickas ut till anmälda inför webinariet. Seminariet är kostnadsfritt och riktar sig till alla intresserade.

Program
13.00-13.10 Välkomna Moderator: Maria Norbäck, föreståndare WE

13.10 - 13.35 Förlängt arbetsliv - medarbetarnas behov och arbetsgivarnas (an)svar Robin Jonsson, forskare vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, Göteborgs Universitet och Karin Bryngelsson, programledare Attraktiv Arbetsgivare, Göteborgs Stad

13.35 - 14.00 Chefens och HR:s betydelse för ett längre arbetsliv Ewa Wikström, Professor i Health Governance, Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet

14.00 - 14.10 Paus

14.10 - 14.35 Att jobba efter 65: möjligheter och utmaningar Isabelle Hansson, forskare vid Psykologiska Institutionen, Göteborgs Universitet

14.35 - 14.50 Avslutande panelsamtal med talarna: Robin Jonsson, Göteborgs Universitet, Karin Bryngelsson, Göteborgs Stad, Ewa Wikström, Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet, Isabelle Hansson, Göteborgs Universitet.

Läs mer och anmäl dig här

Datum: 2023-03-28

Tid: 13:00 - 15:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Centrum för forskning om arbete och sysselsättning (WE)

Kontaktperson: Sofia Hedström

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg en gång i månaden om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2023-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?