Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Human Rights Due Diligence: Utmaningar och möjligheter för hållbara leverantörskedjor

Seminarium

Respekten för mänskliga rättigheter är en av grundförutsättningarna för en hållbar utveckling. På 2023 års första forumträff med Agenda 2030 i Väst i mars står HRDD (Human Rights Due Diligence) i fokus och tillsammans tar vi oss an frågan hur företag kan hantera risker för negativ påverkan på mänskliga rättigheter och miljö.

Just nu förbereds en rad EU-initiativ med direkt koppling till HRDD, en internationellt förankrad process för företag att kartlägga, hantera och redovisa sina risker kopplade till mänskliga rättigheter. På denna forumträff riktar vi blicken mot EU- kommissionens förslag om hårdare krav på genomförande av HRDD och vad de förslag som just nu behandlas har för inverkan på företags hållbarhetsarbete.

Det här är en halvdag för dig som vill diskutera och utbyta erfarenheter om behovet av, och arbetet med, hållbara värdekedjor. Under denna förmiddag tittar vi närmare på vad de ökade kraven innebär rent praktiskt samt hur det påverkar oss i ett längre perspektiv. Hur kan vi arbeta tillsammans för att stärka förutsättningarna för hållbara värdekedjor och på så sätt bidrar till att nå de Globala målen?

Med oss som talare har vi Henrik Lindholm från ETI, Andreas Filipsson från Ethos, Sandra Roos från Kappahl och Erik Andersson från Göteborgs universitet.

Välkommen till årets första Agenda 2030 i Väst forumträff i samarbete med CSR Västsverige och Social Venture Network.


Se program och anmäl dig här

Datum: 2023-03-21

Tid: 08:45 - 12:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Agenda 2030 i Väst i samarbete med CSR Västsverige och Social Venture Network.

Evenemangslänk: Läs mer om Human Rights Due Diligence: Utmaningar och möjligheter för hållbara leverantörskedjor

Kontaktperson: Sofia Hedström

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg en gång i månaden om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2023-04-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?