Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hållbar konsumtion och produktion - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om att säkerställa hållbara konsumtions- och produktionsmönster! Lyssna på forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet.

Nu är det dags för det tolfte målet - Hållbar konsumtion och produktion - i fortbildningarna om de globala målen för hållbar utveckling för lärare från förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Första delen utgörs av två föreläsningar där forskare från Chalmers och Göteborgs universitet inspirerar och berättar om ett av målen utifrån sin forskning och visar på vilket sätt vetenskapen kan bidra till att uppnå målet. Därefter leder pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet workshopar om hur man kan arbeta vidare med målet i skolan.

Lärarfortbildningarna om de globala målen utgör en serie med fortbildningar som ges vid två tillfällen per termin. Lärarfortbildningarna gick till final i UNDP:s vårgala 2018 om globala målen i kategorin "Bästa partnerskap".

Vid vårterminens andra tillfälle handlar det om mål 12: säkerställa hållbara konsumtions- och produktionsmönster.

Anmäl dig här på Den globala skolans webb

Föreläsare:

Anneli Selvefors
Anneli forskar om hur design kan möjliggöra ett hållbart vardagsliv för fler människor. Viktiga frågeställningar är hur produkter, tjänster och system kan utformas så att de kräver mindre resurser. Hur kan produkter cirkuleras från ett användarperspektiv? Vad innebär hållbar konsumtion och vad finns det för möjligheter för en övergång till en cirkulär ekonomi?


Nanna Rask
Nanna Rask har en mastersutbildning i miljö och hållbar utveckling från Oxfords universitet då hon specialiserat sig inom hållbar konsumtion och hållbara beteenden. Nu arbetar hon som föreläsare om Agenda 2030 åt Sida och fokuserar då på mål 12 och använder exempel från ett forskningsprojekt om textilindustrin i Sri Lanka som hon deltagit i. Nanna har även tidigare arbetat som högstadielärare i SO och svenska på Guldhedsskolan i Göteborg och kommer att dela med sig av pedagogiska tips och övningar från Sida att använda sig av i undervisningen om de globala målen.

Föreläsare: Anneli Selvefors, Institutionen för industri- och materialvetenskap, Chalmers
Nanna Rask

Datum: 2019-04-10

Tid: 13:00 - 16:30

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Göteborgs centrum för hållbar utveckling, Den Globala Skolan, Universeum, Världskulturmuseet

Plats: Världskulturmuseet, Södra vägen 54

Evenemangslänk: Läs mer om Hållbar konsumtion och produktion - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Kontaktperson: Mikael Östblom

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?