Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärande för hållbar utveckling - så gör du!

Utbildning

Fortbildning om hur du kan undervisa utifrån de globala målen

Är du pedagog, skolledare eller lärarstudent och vill skaffa dig fler verktyg och mer inspiration för ditt arbete med de globala målen för hållbar utveckling? Välkommen till vår lärarfortbildning!

Det är nu fyra år sedan de globala målen antogs av världens länder. Vi har fortfarande långt kvar och måste öka takten i alla led i samhället om vi ska hinna uppfylla dem till 2030. Under fortbildningsdagen tar vi särskilt upp delmål 4.7 - utbildning för hållbar utveckling och globalt medborgarskap - som handlar om hur skolan ska kunna ge barn och ungdomar kunskaper och färdigheter för att främja en hållbar utveckling i världen.

Programmet omfattar föreläsningar, mässtorg, workshoppar och en utställning som ger dig både teoretiska och konkreta, praktiska ingångar till hur du kan använda Agenda 2030 och de globala målen i din undervisning.

Program

Målgrupp för fortbildningen: Pedagoger inom förskola, grundskola, gymnasieskola, vuxenskola, skolledare och lärarstudenter.

Anmälan via Den globala skolans webb

Datum: 2019-10-14

Tid: 08:30 - 16:30

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Göteborgs centrum för hållbar utveckling i samarbete med Världskulturmuseet, Universeum och UHR/Den globala skolan

Plats: Världskulturmuseet, Södra vägen 54

Evenemangslänk: Läs mer om Lärande för hållbar utveckling - så gör du!

Kontaktperson: Mikael Östblom

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?