Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Workshop om Klimatramverket - universitetets arbete för att sänka koldioxidutsläppen med 50 procent till 2030

Workshop

Inom ramen för arbetet med att uppnå målen för Klimatramverket har förslag om att införa klimatväxling och koldixoxidbudget tagits fram. Nu bjuds studenter och medarbetare på Göteborgs universitet in att delta på digitala workshops och tycka till om förslagen. På workshoptillfällena redovisas arbetet så här långt och möjlighet finns att diskutera förslagen till klimatväxling och koldioxidbudget. Syftet är att samla in synpunkter och förbättringsförslag innan förslagen går vidare till beslut.

Rektor beslutade 2019-09-26 om att Göteborgs universitet ska ansluta sig till Klimatramverket för universitet och högskolor. I korthet innebär detta att Göteborgs universitet har åtagit sig att sänka koldioxidutsläppen med hälften till och med 2030. Rektor har skapat en arbetsgrupp för klimatramverket, som har kartlagt universitetets utsläpp och tagit fram förslag på hur Göteborgs universitet ska arbeta för att sänka dessa.

För närvarande finns två möjliga tillfällen planerade under maj månad, men fler kommer att läggas till i maj/juni.

De två datum som erbjuds i en första omgång är:


Måndag 17 Maj 14.00-16.00


Fredag 21 Maj 10.00-12.00


Dessa workshops kommer att hållas på svenska. Datum för en workshop på engelska kommer att läggas ut inom kort.

Anmälan

Datum: 2021-05-17

Tid: 14:00 - 16:00

Kategorier: Universitetsgemensam

Arrangör: Arbetsgruppen för klimatramverket

Plats: Webbinarium

Evenemangslänk: Läs mer om Workshop om Klimatramverket - universitetets arbete för att sänka koldioxidutsläppen med 50 procent till 2030

Kontaktperson: Fredrik Högberg

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg var tredje vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?