Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att arbeta i små- och medelstora företag: Möjligheter och utmaningar

Seminarium

Små och medelstora företag (SME) är viktiga både för länders ekonomi och som arbetsgivare. Inom OECD sysselsätter SME:s över 60% av arbetskraften och genererar 50-60% av bruttonationalprodukten. I Sverige står SME:s för ungefär 65% av antalet anställda i privat sektor, och de står för fyra av fem nya jobb som skapas. SME:s är därför betydelsefulla arbetsgivare där många får sitt första jobb, jobbar hela sina yrkesliv, och gör karriär. Det finns rikligt med kompetens och innovationer ute i Sveriges alla små- och medelstora företag. Men det finns också utmaningar såsom svårigheter att hitta personal med rätt kompetens, utmaningar att skapa en lärande organisation, och begränsade resurser att lägga på innovation.

Trots att SME:s alltså är oerhört viktiga för Sveriges ekonomi så uppmärksammas SME relativt sällan i media och i den undervisning som bedrivs på landets många ekonomiutbildningar. Det här seminariet ämnar råda bot på detta! Tre talare med fokus och expertis inom SME medverkar:

Jonas Fasth, forskare på Handelshögskolan, Göteborgs Universitet, Anette Johansson, forskare på Högskolan i Jönköping och Marcus Nordanstad, Connect Väst. I paneldiskussionen deltar också Leif Pehrson, Industrial Development Center (IDC) West Sweden AB.

Se programmet och anmäl dig här

Datum: 2022-09-06

Tid: 13:00 - 15:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Centrum för forskning om arbete och sysselsättning (WE) i samarbete med SME Community

Kontaktperson: Sofia Hedström

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg en gång i månaden om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2023-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?