Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Hållbar industri, innovationer och infrastruktur - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om hållbar industri, innovationer och infrastruktur! Lyssna på inspirerande forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i kreativa workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet.

Nu är det dags för det nionde målet - hållbar industri, innovationer och infrastruktur - i fortbildningarna om de globala målen för lärare från förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning.

Eftermiddagen inleds med två föreläsningar där forskare från Chalmers och Göteborgs universitet inspirerar och berättar om mål 9 utifrån sin forskning och visar på vilket sätt vetenskapen kan bidra till att uppnå målet. Efter frågestund och fika med forskarna och lärarkollegor leder pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet workshopar om hur man kan arbeta vidare med målet i skolan. Dagen avslutas med pedagogiska tips då alla medverkande får en kortlek om de globala målen att använda i sin undervisning.

Lärarfortbildningarna om de globala målen vänder sig till yrkesverksamma lärare från förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning samt lärarstudenter. Serien har pågått sedan 2016 och ges vid två tillfällen per termin. Lärarfortbildningarna gick till final i UNDP:s vårgala 2018 om globala målen i kategorin "Bästa partnerskap".

Vid vårterminens första tillfälle handlar det om mål 9 hållbar industri, innovationer och infrastruktur: bygga motståndskraftig infrastruktur, verka för en inkluderande och hållbar industrialisering samt främja innovation.

Föreläsare:

Hans Hellsmark, Institutionen för Teknikens ekonomi och organisation, Chalmers

Hans är docent på Chalmers och koordinator för CIIST- Chalmers Initiative for Innovation and Sustainability Transitions. Han forskar om forsknings- och innovationspolitik för transformativ förändring, till exempel vad gäller vägval i energiomställningen och förnybara transportbränslen. Hans är särskilt intresserad av samspelet mellan politik, industri och forskning för att skapa och underlätta omställningar för en hållbar utveckling.


Erik Gustafsson, Institutet för innovation och entreprenörskap, Göteborgs universitet
Erik är universitetslektor och undervisar på kurser om innovation och entreprenörskap. I sin forskning studerar han kreativa näringar, främst med fokus på modeindustrin, genom teorier kring kunskapsintensivt entreprenörskap och entreprenöriella intentioner. Syftet är öka förståelsen kring rollen av olika kunskapsbaser för uppkomsten av nya företag, inte minst i relation till kreativ kunskap. Erik kommer bland annat att belysa hur entreprenöriellt tänkande hänger ihop med innovation och hållbar utveckling.

Anmälan
Anmälan på Den Globala Skolans webb

Se tidigare och kommande lärarfortbildningar här

Föreläsare: Hans Hellsmark, Institutionen för Teknikens ekonomi och organisation, Chalmers

Erik Gustafsson, Institutet för innovation och entreprenörskap, Göteborgs universitet

Datum: 2020-02-27

Tid: 13:00 - 16:30

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Göteborgs centrum för hållbar utveckling, Den Globala Skolan, Universeum, Världskulturmuseet

Plats: Universeum

Evenemangslänk: Läs mer om Hållbar industri, innovationer och infrastruktur - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Avgift: gratis

Kontaktperson: Mikael Östblom

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg en gång i månaden om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2023-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?