• Nationella samordnaren för Agenda 2030 till Act Sustainable!

[2021-10-22] Vi har nöjet att få annonsera att Nationella samordnaren för Agenda 2030 kommer till Act Sustainable 2021! Den 16:e november kan du träffa nationella samordnaren och delta i en workshop där du utforskar frågan hur rör vi oss framåt?

• Göteborg ökar takten för att bli klimatneutrala 2030

[2021-10-22] Inom Viable Cities satsning Klimatneutrala städer 2030 går nu 23 svenska städer före i klimatarbetet. Göteborg är en av nio städer som varit med sedan starten 2019 och arbetet fortsätter i och med att fas 2 drog igång 1 oktober. Urban Futures är fortsatt engagerade i arbetet och kommer leda ett akademiskt råd.

• Nytt forskarråd ska påskynda klimatarbetet i Västra Götaland

[2021-10-01] Sex forskare har fått i uppdrag att följa upp klimatarbetet i Västra Götalands län och ta fram rekommendationer om åtgärder för att minska klimatutsläppen i länet i den takt som behövs.

• Act Sustainable 2021 - Programsläpp

[2021-09-30] Programmet för Act Sustainable 2021 är nu officiellt ute och registreringen är öppen. Missa inte din chans, ta din plats nu!

• Urban gardening på campus - hållbarhet i praktiken

[2021-09-20] På en av Campus Linnés lugna innergårdar finns en fantastisk trädgård. Den är skapad av Urban Gardening at Global Studies och hit är studenter och anställda vid Göteborgs universitet och Chalmers välkomna för att odla.

• Att förverkliga tvärvetenskapliga ansökningar för hållbar utveckling

[2021-09-15] Hösten 2019 öppnade forskningsfinansiären Formas utlysningen "Att förverkliga de Globala hållbarhetsmålen". 174 ansökningar skickades in och i september 2020 meddelades att 11 ansökningar beviljats medel, varav inga från Chalmers eller Göteborgs universitet. I en rapport från GMV baserad på bland annat ansökningarna och intervjuer med 24 av de sökande har utfallet och processen analyserats.

• Sätt agendan för Act Sustainable 2021!

[2021-09-14] Vi efterlyser studenter på Chalmers och Göteborgs universitet som vill göra sin röst hörd under årets hållbarhetsvecka, Act Sustainable 2021!

• Maja Lunde till Act Sustainable

[2021-09-02] Vi har nu nöjet och äran att få annonsera att ingen mindre än Maja Lunde kommer till Act Sustainable 2021. Chalmers Bibliotek tillsammans med DRICKS och projektet One Book One Chalmers bjudit in Maja Lunde för ett samtal om hennes succéroman Blå tillsammans med forskare och studenter från Chalmers.

• Urban Futures såddprojekt - ny omgång att söka

[2021-09-02] Varje år avsätter Chalmers 1 miljon för att stötta ett brett engagemang av Chalmersforskare inom Urban Futures. Satsningen pågår 2020-2024.

• Registrera side-events till Act Sustainable!

[2021-08-26] Registreringen för side-events på hållbarhetsveckan Act Sustainable är öppen. Veckan sker 15/11-19/11 här i Göteborg. Ett side-event kan arrangeras var och när som helst under veckan. Deadline för registrering är 1/11.