Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Internationell konferens om immigration och arbetsmarknad i Göteborg i höst

Nyhet: 2017-09-06

Immigration och arbetsmarknad är i fokus för en internationell konferens som äger rum i Göteborg den 13-15 november. Tomas Berglund är föreståndare för WE – Work and Employment Research Centre vid Göteborgs universitet, som arrangerar konferensen.

Vad är syftet med konferensen?
I världen pågår stora migrationsrörelser på grund av ekonomiska olikheter mellan länder, krig, konflikter, och klimatförändringar. Sverige, ett litet rikt land uppe i norr, är inte opåverkad av denna utveckling, vilket flyktingkrisen hösten 2015 tydligt visade. Uppenbart är att alla länder måste vara beredda på att visa solidaritet, ta ansvar och hitta effektiva åtgärder för att inte utvecklingen ska leda till ännu mera lidande och konflikter än den redan gör. Det är därför viktigt att beslutsfattare, forskare och andra som jobbar med frågorna kan mötas för att diskutera hur utvecklingen ser ut, vad som orsakar den, och hur den skall mötas. Framförallt vad gäller det sistnämnda krävs nya innovativa idéer och förslag. Vi hoppas, så klart, att vår konferens ska kunna bidra i dessa avseenden. Vår konferens är dock avgränsad till att fokusera på hur nyanlända kan integreras på arbetsmarknaden - en viktig faktor för att integrationen i ett nytt land ska löpa väl.

Vad kommer att hända under konferensdagarna?

Upplägget på konferensen är ganska traditionellt. Forskare kommer så klart att presentera den senaste forskningen. Det finns till exempel presentationer om hur olika arbetsmarknadspolitiska åtgärder fungerar, vad egenföretagande kan innebära för möjligheten att komma in på arbetsmarknaden, och hur fackföreningar förhåller sig till immigranter. I forskningsprogrammet har vi också inkluderat presentationer från faktiskt pågående integrationsprojekt som berör olika forskningsteman. Vi hoppas detta ska kunna leda till intressanta diskussioner och möten. Vi har också flera spännande tal från ledande forskare på området, till exempel Professor Christian Dustmann från UCL, samt en paneldiskussion med företrädare både från regeringen och EU-kommissionen.

Vilka är konferensen till för?

Den riktar sig till forskare, beslutsfattare på alla nivåer och till alla som arbetar inom området - både professionellt och ideellt.

--------------------------------------------------------

Anmäl dig till konferensen senast 10 oktober 2017
Early bird t.o.m. 15 september 2017

Integration project submission, deadline: 10 september 2017

Läs mer om konferensen på we.gu.se

AV:

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

Följ oss på twitter

cyklar
Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gmv.chalmers.gu.se/Aktuellt/nyheter/Nyheter+Detalj//internationell-konferens-om-immigration-och-arbetsmarknad-i-goteborg-i-host.cid1514549
Utskriftsdatum: 2018-02-24