Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sök pengar ur GU:s interna klimatfond

Nyhet: 2017-09-28

Anställda och studenter vid Göteborgs universitet kan ansöka om medel från GU:s interna klimatfond för projekt som bidrar till att minska universitetets klimatpåverkan.

Göteborgs universitet klimatkompenserar för flygresor i tjänst sedan 1 juli 2011 och den 30 maj 2016 fattade rektor ett nytt beslut om att medel från klimatkompensationen ska gå till universitetets interna klimatfond. Syftet med klimatfonden är att möjliggöra för forskare, lärare, studenter och övriga anställda att aktivt delta i universitetets klimatarbete.

Kriterier
Medel kan ges till projekt som minskar universitetets klimatpåverkan. Det kan handla om direkta åtgärder som projekt för energieffektivisering eller resfria möten men också projekt som rör exempelvis informationsspridning eller tillämpning av forskning.
Vid urval läggs särskild vikt vid:
• Klimatrelevans/effektivitet
• Nytänkande/innovation
• Genomförbarhet

Vid detta tillfälle utlyses 2,2 miljoner kronor. Ansökningarna bedöms av en bedömargrupp med representanter från verksamheten och rektor fattar beslut om tilldelning.

Sista ansökningsdag är den 14 november för projekt som ska genomföras under 2018.

Läs mer om klimatfonden och hur du ansöker här

Mer information
Tag gärna kontakt med Sanna Ghotbi vid Göteborgs miljövetenskapliga centrum (GMV) om du har frågor om GU:s interna klimatfond eller om ansökan. E-post: sanna.ghotbi@gu.se

Välkommen med din ansökan!
 

 

AV:

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter från GMV

GMV på twitter

Ta del av GMV:s nyhetsbrev

Se senaste nyhetsbreven med aktuellt inom hållbar utveckling vid GMV, Chalmers och Göteborgs universitet.

cyklar
Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?