Seaspiracy: Researchers React

Nyhet: 2021-07-01

Netflixdokumentären Seaspiracy satte strålkastarljuset på det industriella fiskets sociala och miljömässiga effekter när den hade premiär tidigare i år. Sen dess har dokumentären också kritiserats för faktafel och hårdvinkling. Men vad säger forskarna? Vad är sant och vad är falskt? Den här panelen med fyra forskare från olika forskningsområden samlades för ett live-samtal den 25 maj för att kommenterar och diskuterar dokumentärens innehåll.

Nu kan du se panelsamtalet här. Hela samtalet är på engelska.

Medverkande

Sverker C Jagers, professor i statsvetenskap och föreståndare för Centrum för studier av kollektivt handlande, CeCAR, Göteborgs universitet

Friederike Ziegler, forskare inom hållbar sjömat, RISE Research Institutes of Sweden

Nkeiru Scotcher, postdoktor i havsförvaltningsrätt, juridiska institutionen, Göteborgs universitet

Sebastian Linke, docent i samhällsvetenskapliga miljöstudier, Göteborgs universitet

Laurisa Dohm, masterstudent i Hav och samhälle och forskningsassistent på institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet (moderator)

Arrangörer

Centrum för hav och samhälle, Göteborgs universitet, Centrum för studier av kollektivt handlande, CeCAR, Göteborgs universitet och Gothenburg Student Sustainability Hub, Chalmers och Göteborgs universitet.

AV: Hugo Gustafsson

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-09-03