The University of Gothenburg joins national network for indirect environmental impact

Nyhet: 2015-06-16

The Swedish Environmental Protection Agency has taken the initiative to start a network aimed at updating directives for environmental management within the Swedish State. The network includes the Swedish Energy Agency, the Swedish Chemicals Agency, the Swedish International Development Cooperation Agency (SIDA), the Swedish Transport Agency, the Swedish Meteorological and Hydrological Institute (SMHI), The Swedish Forest Agency and several county councils. The University of Gothenburg is the only member seat of learning.

The purpose of the network is to “exchange experiences in work on the integration of environment in operations and in indirect environmental impact, in order to develop environmental management work within own and other authorities. By these means the network shall contribute to the development of directives within the Swedish State.”

One important area is the development of directives concerning indirect environmental impact. By this is meant activities within the operations of the authorities that cause indirect changes in the environment, and frequently concern core operations.

The first meeting was held on the 8th of June, when university environment manager, Eddi Omrcen, participated and reported on university experiences regarding work on indirect environmental impact.

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2018-08-17