Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ett forskarnätverk för hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet

För att hitta hållbara lösningar på komplexa utmaningar krävs att olika kompetenser arbetar tillsammans. Vi arbetar för att skapa mötesplatser för forskare från olika ämnesområden i syfte att öka det tvärvetenskapliga forskningssamarbetet inom och mellan Chalmers och Göteborgs universitet. Vårt mål är också att stärka finansieringen så att fler forskningsprojekt bidrar till de globala målen för hållbar utveckling.

Runt 650 forskare och doktorander inom hållbar utveckling från cirka 40 olika institutioner vid Chalmers och Göteborgs universitet är med i det forskarnätverk för hållbar utveckling som vi administrerar. Vi arbetar för att utveckla samarbetet mellan forskare från olika ämnesområden bland annat genom att arrangera forskarluncher och andra möten och aktiviteter som ger möjlighet till mer samverkan över institutionsgränser. Vi driver också samverkansprojekt och nätverk som kopplar ihop forskare med andra samhällsaktörer.
 

Välkommen att bli medlem i forskarnätverket

Du som är forskare eller doktorand vid Chalmers eller Göteborgs universitet är välkommen att ansluta dig till forskarnätverket. Som medlem får du:

  • Personlig sida i vår nätverksdatabas som samlar forskare med fokus på hållbar utveckling från Chalmers och Göteborgs universitet.
  • Vårt nyhetsbrev varannan vecka som samlar det senaste inom området hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.
  • Särskilda utskick med tips med om forskningsmedel, doktorandkurser med mera.
  • Inbjudningar till forskarluncher, nätverksträffar och andra aktiviteter med fokus på att hitta nya samverkansmöjligheter över disciplinerna.
     

Anmäl dig till nätverket
 

Fler forskarnätverk

Flera av de projekt och satsningar som vi driver har egna forskarnätverk inom sina områden:

 

Kontakt

Caroline PeterssonCaroline Petersson
Koordinator, forskarnätverket för hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet

caroline.petersson@chalmers.se
0734-06 04 61

Nyttiggörande av forskning

Vi har ambitionen att stärka och stödja forskare som på olika sätt vill överbrygga gapet mellan forskning och beslutsfattande. Vi ger kurser, föreläsningar och coaching riktade till forskare som på olika sätt vill bidra till att påverka beslutsfattare med sin forskning, med fokus på beslutsfattande inom stat och kommun. Vi arbetar också för att synliggöra den bredd i verksamheten inom hållbar utveckling som finns på Chalmers och Göteborgs universitet.
 

Mer om forskning på Chalmers och Göteborgs universitet

Chalmers

Chalmers vision är För en hållbar framtid och på Chalmers sida om globala målen kan du läsa hur Chalmers forskning, utbildning och nyttiggörande bidrar till FN:s globala mål för hållbar utveckling. Exemplen som lyfts fram på undersidorna är endast en liten del av all den forskning med hållbarhetsmål som bedrivs på Chalmers. Sök i Chalmers publikationsdatabas research.chalmers.se för att hitta publikationer, mer forskning och projektpartners inom hållbar utveckling.

Genom Chalmers styrkeområden samlas spetskompetens tvärs över institutioner för att, tillsammans med övriga aktörer i samhället, ta sig an globala och komplexa samhällsutmaningar. Varje styrkeområde har potential att göra internationellt avtryck – några är redan där. Mobiliseringen integrerar mångdisciplinär forskning, utbildning och innovation. Den centrala drivkraften är hållbar utveckling.

Det går att läsa mer om Chalmers arbete för en hållbar framtid här.

Göteborgs universitet

Hållbar utveckling är en viktig del i universitetets vision Ett universitet för världen. UGOT Challenges en unik forskningssatsning där Göteborgs universitet investerar i sex tvärvetenskapliga forskningscentrum. Utgångspunkten är att det krävs stark tvärvetenskaplig forskning för att möta dagens globala samhällsutmaningar.

Sök i Göteborgs universitets forskningsdatabas för forskargrupper, forskningsprojekt och forskningsreportage som har fokus på hållbar utveckling.

Det går att läsa mer om Göteborgs universitets arbete för hållbar utveckling här.
 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-01-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?