Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Stipendier och utlysningar

Göteborgs centrum för hållbar utveckling administrerar ett antal utlysningar i samverkan med andra aktörer.

Håkan Frisinger-stipendiet

Håkan Frisingers Stipendium för transportmedelsforskning delas ut årligen till person som gjort framstående forskningsinsatser inom nämnda område. Stipendiet är på 250 000 kr. Beslut om priset tas av styrelsen för Volvo Forsknings- och utbildningsstiftelser (VREF).

Läs mer om Håkan Frisinger-stipendiet

Renovas forskningsstipendium för doktorander och unga forskare inom miljöområdet

Renova donerar ett forskningsstipendium för doktorander och unga forskare vid Chalmers och Göteborgs universitet inom alla vetenskapsområden. Renovas miljöstipendium vill stimulera forskning som syftar till förbättrad återvinning och avfallshantering, till exempel genom förebyggande av avfall, effektivare återvinning eller minskad miljöbelastning från sådana system.

Läs mer om Renovas miljöstipendium

Stipendiefonden till Eva Selin Lindgrens minne

Professor Eva Selin Lindgren var 1990-1998 sektionsdekanus på Sektionen för miljövetenskap, som sedermera blev Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV. Under hennes tid startades tvärvetenskaplig forskarutbildning och grundutbildning inom ämnet miljövetenskap och miljöforskningen vid Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola stärktes. I samband med professor Eva Selin Lindgrens bortgång 2011 insamlades gåvor till en minnesfond för att främja miljövetenskaplig och cancergenetisk forskning. Ur minnesfonden delas årligen ett stipendium på upp till 40 000 kr ut till en forskare eller forskarstuderande. Unga forskare prioriteras.

Läs mer om stipendiefonden till Eva Selin Lindgrens minne

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2018-03-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?