Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Globala målen för hållbar utvecklingVid FN:s toppmöte hösten 2015 antog världens stats- och regeringschefer 17 globala mål för hållbar utveckling. Världens länder har åtagit sig att verka för att målen och de 169 delmålen uppnås till 2030.


Göteborgs centrum för hållbar utveckling har i uppdrag att skapa samverkan, mellan och inom Chalmers och Göteborgs universitet samt med andra samhällsaktörer, för att generera och nyttiggöra kunskap om hållbar utveckling. Genom detta arbete bidrar vi på olika sätt till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling. Här kan du läsa om några av våra aktiviteter som har ett särskilt fokus på att lyfta, diskutera och sprida kunskap om Globala målen och hur forskning kan bidra till att de uppfylls.

Målmedvetenskap - forskarpodden om globala målen

En forskare bjuder in en annan forskare till ett samtal där de tar med sig var sitt globalt mål till diskussionen. Det är upplägget i Målmedvetenskap, en podd i stafettformat om forskning, samverkan och Globala målen för hållbar utveckling, med forskare från Chalmers och Göteborgs universitet. Podcastserien finansieras av medel från Sida avsedda för att kommunicera de globala målen.

Läs mer och titta/lyssna på podden

Öppen föreläsningsserie om globala målen

I en serie öppna, populärvetenskapliga föreläsningar berättar forskare från Chalmers och Göteborgs universitet om de Globala målen utifrån sin forskning och vad vi kan göra för att uppnå målet. Föreläsningsserien arrangeras av oss i samarbete med Ekocentrum och Göteborgs FN-förening.

Läs mer och se aktuella föreläsningar

Lärarfortbildningar om globala målen

Lärare i förskola, grundskola och gymnasium välkomnas till fortbildningstillfällen om de Globala målen. Forskare från Chalmers och Göteborgs universitet inspirerar och berättar om ett av målen utifrån sin forskning och visar på vilket sätt vetenskapen kan bidra till att uppnå målet. Därefter leder pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet workshopar om hur man kan arbeta vidare med målet i skolan.

Läs mer om lärarfortbildningarna och se aktuella tillfällen

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2019-06-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?