Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Föreläsningsserie om Globala målen

I en serie föreläsningar berättar forskare från Göteborgs universitet och Chalmers om Globala målen för hållbar utveckling utifrån sin forskning.

Föreläsningarna arrangeras av oss i samarbete med Ekocentrum och Göteborgs FN-förening. De äger vanligtvis rum en onsdag i månaden under terminerna, kl 18.00-19.30 på Ekocentrum, Aschebergsgatan 44, Göteborg. Ingen entréavgift.

Aktuella föreläsningar annonseras i vårt kalendarium och nyhetsbrev.

Välkommen!

Kommande föreläsningar


9 oktober
Biologisk mångfald i vatten och på land - Globala målen 6 och 15

Denna gång är dags för mål 6 om rent vatten och sanitet för alla, samt mål 15 om ekosystem och biologisk mångfald. Dessa mål binds ihop bland annat genom de två delmål som handlar om att skydda ekosystem och biologisk mångfald både på land och i vatten. Föreläsare är Johan Höjesjö, Institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet, och Ulrika Palme, Miljösystemanalys, Chalmers.

Läs mer

6 november 2019
Hållbar turism - Globala målen 8 & 12

Vid detta tillfälle handlar det om mål 8 om anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt, samt mål 12 om hållbar produktion och konsumtion i vår föreläsningsserie. Dessa mål binds ihop bland annat genom de två delmål som handlar om främja en hållbar turism. Föreläsare är Erik Lundberg, Centrum för turism, Göteborgs universitet, och
Jörgen Larsson, Fysisk resursteori, Chalmers.
Läs mer

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2019-09-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?