Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Målmedvetenskap - Avsnitt 8

Maria Edström, Göteborgs universitet, har bjudit in Martin Hultman, Chalmers, för att samtala om mål 5: Jämställdhet, och mål 13: Bekämpa klimatförändringarna. Avsnittet är en samproduktion med Klimatpodden, inspelat inför publik på Universeum som en del av Vetenskapsfestivalen. Avsnittet finns enbart som ljudpodd.

Målmedvetenskap - Avsnitt 8

Maria Edström, Göteborgs universitet, & Martin Hultman, Chalmers

Avsnitt 8 gjordes som en samproduktion mellan Målmedvetenskap och Klimatpodden och gjordes som en del av Vetenskapsfestivalen i Göteborg inför publik på Universeum. Avsnittet finns enbart som ljudpodd.

I avsnitt 8 tar Maria Edström, Göteborgs universitet, med sig stafettpinnen till Universeum för en livepodd inför publik. Till avsnittet har hon bjudit in Martin Hultman, docent i teknik-, vetenskaps och miljöstudier vid Chalmers. Tillsammans utforskade dom skärningspunkten mellan mål 13: Bekämpa klimatförändringarna och mål 5: Jämställdhet. En skärningspunkt Martin Hultman har stor erfarenhet från i sin forskning. Han forskar nämligen tvärvetenskapligt och undersöker hur energi, klimat och miljö samspelar med teorier och begrepp från bland annat ekofeminismer och posthumaniora. Just nu leder Martin ett forskningsprojekt om socialt- och ekologiskt entreprenörskap inom cirkulär ekonomi och ett om klimatförnekelse, läs mer om det här: Centre for Studies of Climate Change Denialism.

Blir det mer klimat och miljö på agendan om fler kvinnor sätter agendan? Kan miljömaskulinitet bekämpa klimatförändringar? Ja, vad säger forskningen om dessa frågor? Det och mycket mer kan du lära om i avsnitt 8.

Välj avsnitt i listan:

Avsnitt 1 - Målmedvetenskap: Gårdfeldt & Jagers / Mål 14 & 16
Avsnitt 2 - Målmedvetenskap: Jagers & Molander / Mål 16 & 7
Avsnitt 3 - Målmedvetenskap: Molander & Johannesson / Mål 7 & 15
Avsnitt 4 - Målmedvetenskap: Johannesson & Tillman / Mål 15 & 12
Avsnitt 5 - Målmedvetenskap: Tillman & Soler / Mål 12 & 12
Avsnitt 6 - Målmedvetenskap: Soler & Kåberger / Mål 12 & 7
Avsnitt 7 - Målmedvetenskap: Kåberger & Edström / Mål 7 & 5
Avsnitt 8 - Målmedvetenskap: Edström & Hultman / Mål 5 & 13

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2019-10-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?