Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning för hållbar utveckling

IscirkelFör att hitta hållbara lösningar på komplexa utmaningar krävs att olika kompetenser arbetar tillsammans. Vi arbetar för att skapa mötesplatser för forskare från olika ämnesområden i syfte att öka det tvärvetenskapliga forskningssamarbetet inom och mellan Chalmers och Göteborgs universitet. Vårt mål är också att stärka finansieringen så att fler forskningsprojekt bidrar till de globala målen för hållbar utveckling.

Forskarnätverk för hållbar utveckling

Runt 500 forskare och doktorander inom hållbar utveckling från cirka 40 olika institutioner vid Chalmers och Göteborgs universitet är med i det forskarnätverk för hållbar utveckling som vi adminsiterar. Vi arbetar för att utveckla samarbetet mellan forskare från olika ämnesområden bland annat genom att arrangera forskarluncher och andra möten som ger möjlighet till mer samverkan över institutionsgränser. Vi anordnar också forskarskolor och doktorandkurser inom hållbar utveckling samt driver samverkansprojekt och nätverk som kopplar ihop akademin med andra samhällsaktörer.

Läs mer om samverkansprojekt, initiativ och nätverk för hållbar utveckling

Välkommen att bli medlem i forskarnätverket

Du som är forskare eller doktorand vid Chalmers eller Göteborgs universitet är välkommen att ansluta dig till forskarnätverket. Du anger själv sökord för din forskning i samband med att du registerar dig. Som medlem får du:

  • Personlig sida i vår nätverksdatabas som samlar nästan 500 forskare med fokus på hållbar utveckling från Chalmers och Göteborgs universitet.
  • Inbjudningar till forskarluncher, nätverksträffar och andra aktiviteter med fokus på att hitta nya samverkansmöjligheter över disciplinerna.
  • Vårt nyhetsbrev som samlar det senaste inom området hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.
  • Särskilda utskick med tips med om forskningsmedel, doktorandkurser med mera.

Tillämpning och nyttiggörande

Vi har ambitionen att stärka och stödja forskare som på olika sätt vill överbrygga gapet mellan forskning och beslutsfattande. Vi ger kurser, föreläsningar och coaching riktade till forskare som på olika sätt vill bidra till att påverka beslutsfattare med sin forskning,med fokus på beslutsfattande inom stat och kommun. Vi arbetar också för att synliggöra den bredd i verksamheten inom hållbar utveckling som finns på Chalmers och Göteborgs universitet.

Läs mer om vårt arbete med nyttiggörande och samverkan under forskningsprocessen

Forum för hållbar utveckling i högre utbildning

GMV arrangerar en serie forum för forskare, anställda och studenter med fokus på hållbar utveckling inom högre utbildning. Frågor som behandlats hittills är till exempel hur tvärvetenskaplig samverkan och gränsöverskridande samarbete kan främja hållbar utveckling samt den kritiska roll som högre utbildning spelar för att genomföra och uppnå Globala målen. Kommande forum annonseras i vårt kalendarium och nyhetsbrev.

Läs mer om forumen (på engelska)

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2019-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?