Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Om oss

På Chalmers och Göteborgs universitet bedrivs framstående forskning om hållbar utveckling inom många olika ämnesområden. För studenter finns vid båda lärosätena många möjligheter att rikta in sig mot hållbar utveckling. Vårt arbete är inriktat på samverkansinsatser mellan Chalmers och Göteborgs universitet och med omvärlden, som bidrar till respektive universitets mål för hållbar utveckling och som skapar mervärden.

Forskarnätverk med många kompetenser

Omkring 650 forskare och doktorander inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet är med i forskarnätverket för hållbar utveckling som administreras av oss.
Läs om forskarnätverket, sök i nätverksdatabasen eller registrera dig som medlem

Studentsamverkan

Vid Chalmers och Göteborgs universitet finns många aktiva studentföreningar inom hållbar utveckling, vilka samarbetar via Student Sustainability Hub som koordineras av oss.
Läs om hur vi arbetar med studentsamverkan

Driver och koordinerar projekt och nätverk

Vi driver och koordinerar en rad projekt, nätverk, centra och andra satsningar med inriktning på hållbar utveckling.
Läs om våra projekt

Kontakta oss

Hos oss arbetar personer med sakkunskap om hållbar utveckling samt kompetens inom exempelvis projektledning, facilitering, ekonomi, nyttiggörande och kommunikation. Sammantaget finns hos oss en bred kompetens för att kunna arbeta med uppdraget att skapa samverkan för hållbar utveckling inom och mellan Chalmers och Göteborgs universitet.
Se medarbetare och kontakta oss

GMV:s förändringsprojekt

GMV går in i en ny fas med sin verksamhet och kommer att uppgå i en ny västsvensk arena för hållbar utveckling, som startar sin verksamhet vid årsskiftet 2023/2024. Det är tre lärosäten: Chalmers, Göteborgs universitet och Högskolan Väst som nu utökar sitt samarbete genom att bilda en västsvensk arena för hållbar utveckling i samarbete med Västra Götalandsregionen. Arenan ska främja att kunskap används för att ställa om till ett hållbart samhälle genom att facilitera samverkan och skapa partnerskap mellan akademin och andra samhällsaktörer.

För frågor om GMV:s förändringsprojektet, kontakta tf administrativ chef, Jenni Strömstad jenni.stromstad@gu.se.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

 

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg en gång i månaden om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Tillgänglighetsredogörelse för webbplatsen

Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbpatsen.

Läs om hur webbplatsen uppfyller lagen om tilllgänglighet

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2023-05-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?