Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss

På Chalmers och Göteborgs universitet bedrivs framstående forskning om hållbar utveckling inom många olika ämnesområden. För studenter finns vid båda lärosätena många möjligheter att rikta in sig mot hållbar utveckling. Vårt arbete är inriktat på samverkansinsatser mellan Chalmers och Göteborgs universitet och med omvärlden, som bidrar till respektive universitets mål för hållbar utveckling och som skapar mervärden.

Forskarnätverk med många kompetenser

Omkring 650 forskare och doktorander inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet är med i forskarnätverket för hållbar utveckling som administreras av oss.
Läs om forskarnätverket, sök i nätverksdatabasen eller registrera dig som medlem

Studentsamverkan

Vid Chalmers och Göteborgs universitet finns många aktiva studentföreningar inom hållbar utveckling, vilka samarbetar via Gothenburg Students for Sustainability Alliance (GSSA) som koordineras av oss.
Läs om hur vi arbetar med studentsamverkan

Interaktion mellan forskning till policy

Att stärka kopplingarna mellan forskning och praktik genom att stödja forskares bidrag för nyttiggörande och samverkan är centralt för vår verksamhet.
Läs om vårt arbete för att stärka forskningens bidrag till beslutsfattande

Driver och koordinerar projekt och nätverk

Vi driver och koordinerar en rad projekt, nätverk, centra och andra satsningar med inriktning på hållbar utveckling.
Läs om våra projekt

Kontakta oss

Hos oss arbetar personer med sakkunskap om hållbar utveckling samt kompetens inom exempelvis projektledning, facilitering, ekonomi, nyttiggörande och kommunikation. Sammantaget finns hos oss en bred kompetens för att kunna arbeta med uppdraget att skapa samverkan för hållbar utveckling inom och mellan Chalmers och Göteborgs universitet.
Se medarbetare och kontakta oss

Vårt uppdrag

Vi får vårt verksamhetsuppdrag av Chalmers och Göteborgs universitets rektorer och är organisatoriskt en centrumbildning placerad direkt under respektive rektorskansli.

GMV:s förändringsprojekt

Just nu pågår ett förändringsprojekt för att utveckla GMV:s verksamhet och ta fram ett nytt verksamhetsuppdrag med tydligare fokus på samverkan för hållbar utveckling. Processen startade i oktober 2021 då rektorerna för Chalmers och Göteborgs universitet beslutade att påbörja ett förändringsprojekt för GMV. Ett nytt verksamhetsuppdrag håller nu på att tas fram av projektgruppen och styrgruppen för förändringsprojektet i dialog med berörda partner. Förändringsprojektet ska vara slutfört 2022-12-31.

Läs mer om förändringsprojektet:

För frågor om GMV:s förändringsprojektet, kontakta tf administrativ chef, Jenni Strömstad jenni.stromstad@gu.se.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

 

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg var tredje vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Tillgänglighetsredogörelse för webbplatsen

Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbpatsen.

Läs om hur webbplatsen uppfyller lagen om tilllgänglighet

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2023-01-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?