Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

SDG Impact Assessment Tool

SDG Impact Assessment Tool är ett gratis webbverktyg som vill hjälpa verksamheter att beskriva sin påverkan på de globala målen för hållbar utveckling. Syftet är att höja kunskapsnivån om helhetsbilden och stärka användares bidrag till Agenda 2030 och hållbar utveckling.

– Idag ägnar många verksamheter tid åt att välja ut ’sina’ mål i Agenda 2030, ofta genom mappning. Med SDG Impact Assessment Tool försöker vi vända på perspektivet och erbjuda ett strukturerat angrepp för att, utifrån sin egen kunskap, beskriva påverkan på de Globala målen. Har vi positiv, negativ eller ingen påverkan för ett mål? Vet vi eller saknar vi kunskap? Genom att fundera över dessa frågor hoppas vi att användare kan stärka sina bidrag till Agenda 2030 och de Globala målen för hållbar utveckling. Anders Ahlbäck, Projektledare, GMV.

Verktyget SDG Impact Assessment Tool är utvecklat av Göteborgs centrum för hållbar utveckling vid Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet, i samarbete med SDSN Northern Europe och Mistra Carbon Exit och med ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen via Maritima klustret i Västsverige.

Verktyget är gratis och fritt tillgängligt för vem som helst att använda. För att få tillgång till webbverktyget är det bara att följa direktlänken till SDG Impact Assessment Tool och skapa ett användarkonto.

Mer information om bedömningar gällande de Globala målen för hållbar utveckling finns på SDSN Northern Europes hemsida.

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2019-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?