Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Student Sustainability Hub

Student Sustainability Hub samlar, koordinerar och stöttar studentinitiativ inom hållbar utveckling vid både Chalmers och Göteborgs universitet. Vi har som mål att skapa intresseväckande tvärvetenskapliga plattformar och aktiviteter där studenter kan utbyta kunskap och lära sig mer om hållbar utveckling. Våra aktiviteter genomförs av, för och med studenter vid båda lärosäten. Här hittar du information om hur du som student vid Göteborgs universitet och Chalmers kan engagera dig inom hållbarhetsfrågor under din studietid. För senaste nytt, prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss i våra sociala kanaler.

Vad vi gör i korthet:

  • Vi stöttar studenter som vill engagera sig för hållbar utveckling i föreningar eller projekt och andra initiativ.
  • Vi sprider information och kunskap om hållbar utveckling till studenter vid Chalmers och Göteborgs universitet genom utskick, evenemang och andra aktiviteter.
  • Vi bistår personal på Chalmers och Göteborgs universitet som vill involvera studenter i hållbarhetsrelaterade aktiviteter och projekt.

 

Stöd till studenter

Nätverk för engagerade studenter

Vid Chalmers och Göteborgs universitet finns det ett stort antal hållbarhetsfokuserade projekt och föreningar som leds av studenter. Dessa grupper arrangerar föreläsningar, workshops, filmvisningar, cykeldagar, studieresor och mycket mer. De arbetar ständigt för att intensifiera universitetens hållbarhetsarbete och flera av dem är också organiserade inom studentkårerna.

Som del av vårt uppdrag koordinerar vi ett nätverk av studenter involverade i olika studentledda, hållbarhetsfokuserade föreningar, projekt och grupperingar. Det informella nätverket träffas cirka en gång i månaden och diskutera olika samarbetsprojekt och utbyter erfarenheter och kunskap. Nätverket är öppet för studentledda, icke-vinstdrivande projekt och föreningar vid de två lärosätena som arbetar med något av de Globala målen för hållbar utveckling.

Har du ett projekt eller förening och vill gå med i nätverket? Kontakta oss! Du hittar våra kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Dessa projekt och föreningar är just nu medlemmar i nätverket

 

De flesta föreningarna och projekten tar in nya medlemmar löpande. Genom att gå med i en förening eller projekt bidrar du till en mer hållbar värld, får träna dina projektledningsfärdigheter, kommunikationskunskaper och mycket mer! Framför allt får du knyta nya kontakter med studenter från andra akademiska fält och bredda ditt nätverk. Finns det ingen förening som passar dig? Starta en egen! Vi hjälper dig gärna!

Starta och driva projekt eller förening

Student Sustainability Hub kan stötta dig som är intresserad av att starta ett nytt hållbarhetsfokuserat projekt eller förening i frågor som rör organisering, uppstart och utveckling av projekt och aktiviteter och kommunikation. Befintliga projekt och föreningar har också möjlighet att använda våra lokaler som mötes- eller evenemangslokaler. För mer detaljerad information om vilket stöd vi kan ge, kontakta oss så berättar vi mer. Du finner våra kontaktuppgifter längst ner på den här sidan.

Evenemang och aktiviteter

Evenemangskalender

Student Sustainability Hub, studentföreningar och andra delar vid universiteten arrangerar ofta intressanta och spännande evenemang inom hållbar utveckling. Vi samlar våra egna, och andras evenemang i vår evenemangskalender på Facebook.
Till vår evenemangskalender på Facebook
 

Kontakt

Vill du vara med? Har du frågor eller förslag? Kontakta oss gärna så hjälper vi dig!

Karin BylundKarin Bylund
Projektledare

karin.bylund@gu.se
karin.bylund@chalmers.se
0766-18 46 73

Hugo GustafssonHugo Gustafsson
Kommunikatör

hugo.gustafsson@gu.se
hugo.gustafsson@chalmers.se
0733-87 32 23

Ella EkborgElla Ekborg
Kommunikatör

ella.ekborg@gu.se
ella.ekborg@chalmers.se

0733-88 09 23

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-04-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?