Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Stöd till studenter

Nätverk för engagerade studenter

Vid Chalmers och Göteborgs universitet finns det ett stort antal hållbarhetsfokuserade projekt och föreningar som leds av studenter. Dessa grupper arrangerar föreläsningar, workshops, filmvisningar, cykeldagar, studieresor och mycket mer. De arbetar ständigt för att intensifiera universitetens hållbarhetsarbete och flera av dem är också organiserade inom studentkårerna.

Som del av vårt uppdrag koordinerar vi ett nätverk av studenter involverade i olika studentledda, hållbarhetsfokuserade föreningar, projekt och grupperingar. Det informella nätverket träffas cirka en gång i månaden och diskutera olika samarbetsprojekt och utbyter erfarenheter och kunskap. Nätverket är öppet för studentledda, icke-vinstdrivande projekt och föreningar vid de två lärosätena som arbetar med något av de Globala målen för hållbar utveckling.

Har du ett projekt eller förening och vill gå med i nätverket? Kontakta oss! Du hittar våra kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Dessa projekt och föreningar är just nu medlemmar i nätverket

 

De flesta föreningarna och projekten tar in nya medlemmar löpande. Genom att gå med i en förening eller projekt bidrar du till en mer hållbar värld, får träna dina projektledningsfärdigheter, kommunikationskunskaper och mycket mer! Framför allt får du knyta nya kontakter med studenter från andra akademiska fält och bredda ditt nätverk. Finns det ingen förening som passar dig? Starta en egen! Vi hjälper dig gärna!

Starta och driva projekt eller förening

Student Sustainability Hub kan stötta dig som är intresserad av att starta ett nytt hållbarhetsfokuserat projekt eller förening i frågor som rör organisering, uppstart och utveckling av projekt och aktiviteter och kommunikation. Befintliga projekt och föreningar har också möjlighet att använda våra lokaler som mötes- eller evenemangslokaler. För mer detaljerad information om vilket stöd vi kan ge, kontakta oss så berättar vi mer. Du finner våra kontaktuppgifter längst ner på den här sidan.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2022-01-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?