• Arbetet med urbana stationssamhällen fortsätter

[2022-05-16] Projektet Urbana stationssamhällen - realisering av potentialer i stationsnära områden har beviljats 4,7 miljoner från Trafikverket. Projektet, som startar i september, är en direkt fortsättning på det pågående projektet Urbana stationssamhällen - förtätning av stationsnära områden för god tillgänglighet. Den analys- och utvärderingsmetod som nu håller på att utvecklas kommer att testas tillsammans med kommuner i Göteborgsregionen.

• Hur når vi en socialt hållbar bostadsförsörjning?

[2022-05-12] Nu finns inspelningen från webbinariet Hur når vi en socialt hållbar bostadsförsörjning? som arrangerades den 25 april tillgänglig.

• Två nya projekt med Chalmersforskare drar igång

[2022-03-14] Mellankommunal planering respektive design för ökad trygghet är fokus för två nya projekt. I höstas fanns det en möjlighet för Chalmersforskare att söka så kallad såddfinansiering tillsammans med representanter från övriga parter inom Urban Futures.

• Urban Futures utforskas genom design

[2022-02-14] Vad händer när designstudenter undersöker Urban Futures genom slöjd? Det testades under torsdagen den 10 februari i och utanför Urban Futures och Gothenburg Centre for Sustainable Development (GMV) kontor i Göteborg.