Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hur skapar vi socialt hållbara bostadsområden?

Konferens

Välkomna till en heldag om hur vi tillsammans skapar socialt hållbara bostadsområden, 14 juni, Reningsborg, Tynnered, Göteborg.

Ett socialt hållbart samhälle måste ge alla människor förmågan att utveckla och leva ett gott och rikt liv. Individer måste också ges förutsättningar att tillsammans med andra utveckla en kollektiv förmåga till positiv förändring. Det kräver i sin tur att samhället har en stabil grund att stå på: att det finns jobb, bra bostäder, bra skola, fungerande hälso- och sjukvård och sociala skyddsnät som stöd och skydd när livet inte går som det ska.

För att främja en socialt hållbar utveckling i olika bostadsområden - inte minst i de mer utsatta områdena - behöver aktörer från näringsliv, offentlig sektor, akademi och civilsamhälle tillsammans med boende och eldsjälar samverka och ta ansvar. Ett långsiktigt samarbete är en förutsättning för att skapa socialt hållbara bostadsområden.

Forskningsinstitutet RISE vill därför tillsammans med Destination Tynnered och Urban Futures bjuda in er till ett heldagsseminarium kring hur vi kan skapa socialt hållbara bostadsområden. Seminariet är det första i en serie som RISE planerar att genomföra på temat social hållbarhet i stadsutvecklingssammanhang.

Anmälan: Antalet deltagare är begränsat till 60 personer, först till kvarn gäller. Seminariet är kostnadsfritt, lunch och fika ingår. Observera att anmälan dock är bindande.

Anmäl dig här

Program (preliminärt):

9.00-9.30 Kaffe och incheckning

9.30-09.50 RISE, Urban Futures och Destination Tynnered hälsar välkomna!

9.50-11.00 Vad gör Destination Tynnered?
Vi får lyssna till hur olika aktörer bidrar till att stärka den sociala hållbarheten i området Tynnered i Göteborg. Representanter från Framtidenkoncernen, Stena Fastigheter, Volvo Cars och aktörer från Civilsamhället kommer att berätta om sina visioner och hur de arbetar med olika insatser, samt en frågestund.

11.00-11.15 Fika

11.15-12.00 Hur skapar vi en socialt hållbar bostadsförsörjning?
Karolina Skog redogör för den utredning som hon nyligen genomfört, "Sänk tröskeln till en god bostad".

12.00-13.00 Lunch

13.00-15.00 Studiebesök och workshop kring hur olika intressegrupper i Tynnered kan bidra och samverka för att skapa långsiktig hållbarhet (inkl fika).

15.00-15.30 Hur tar vi bäst tillvara på kunskap och initiativ från de boende?

15.30-16.00 Avslutande reflektioner

Välkommen!

Datum: 2022-06-14

Tid: 09:00 - 16:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: RISE, Urban Futures och Destination Tynnered.

Plats: På plats på Reningsborg, Reningsverksgatan 1, Västra Frölunda (se www.reningsborg.se)

Kontaktperson: Sanna Isemo

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-08-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?