Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 

 

Nyheter

 • Framtidens städer diskuterades av tidigare nobelpristagare

  [2021-12-22] Årets version av eventet Nobel Week Dialogue samlade den 9 december tidigare nobelpristagare, forskare och experter för att diskutera årets tema The City of the Future på Svenska Mässan i Göteborg och digitalt. Marcus Jahnke, verksamhetsledare för Urban Futures ledde ett samtal med rubriken Tackling Inequalities.

 • Ta del av Socialt byggande konferensen i efterhand

  [2021-12-13] Socialt byggande är en fråga som engagerar många och konferensen med samma namn lockade en engagerad publik när den ägde rum på Garveriet i Floda den 18-19 november.

 • Rapporter om stadsplaneringsinvesteringars effekter och värden

  [2021-12-02] Hur vi bygger och investerar i våra städer påverkar människors livsvillkor en lång tid framöver. Projektet SIGURD: Stadsplaneringsinvesteringar effekter och värden har undersökt hur aktörer inom stadsutveckling kan mäta och omvandla sociala värden till ekonomiska variabler i investeringskalkyler och samhällsekonomiska bedömningar.

 • Forskningens roll i samhällsförändringen

  [2021-12-01] Factivism, komplexitet, media, forskningen och forskarnas roll i samhällsförändringen var några av de ämnen som berördes på eventet Sustainability Conflicts in Housing, som var en del av ACT Sustainable, Göteborgs universitet och Chalmers hållbarhetsvecka. Älvstaden i Göteborg och flerbostadsbeståndet i Sverige var utgångpunkten för diskussionen.

Fler nyheter

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-01-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?