Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Julhälsning från Urban Futures

Nyhet: 2022-12-21

När vi gemensamt summerar 2022 är det mycket vi kan vara stolta över.

Bland annat har vi genomfört sju stycken Urban Lunch-time och i maj var vi glada över att äntligen kunna träffas fysiskt igen på Röhsska museet i Göteborg. Tack till alla er som kommit och lyssnat, vi hoppas ni tyckt det var lika inspirerande som vi gjort. Även ett stort tack till årets alla talare; Katarina Haugen, Ana Gil Solá, Kerstin Hemström, Nils Björling, Thomas Laurien, Jonas Ward, Monica Sand, Hannah Saldert, Olga Stepanova och Misse Wester.

Projektet Urbana Stationssamhällen – Förtätning av stationsnära områden för god tillgänglighet avslutades och släppte rapporten Förtätning av stationsnära områden för god tillgänglighet Utveckling av en analys och utvärderingsmetod. En fortsättning av projektet, Urbana stationssamhällen – realisering av potentialer i stationsnära områden, beviljades 4,7 miljoner från Trafikverket. Även rapporten Beslutsstöd för knäckfrågor - En modell för begreppslig ordning och reda lanserades och har fått positiv feedback under året.

Under hösten har vi haft förmånen att arbeta med en konstnär och grafisk designbyrå för att ta fram illustrationer för verksamheten och uppdatera vår visuella identitet. Lite arbete återstår, men vi hoppas ni kommer gilla det!

Ritade porträtt på personer engagerade inom Urban Futures

På bilden ser ni några av våra samordnare från parterna och kansliet, känner ni igen dem?

Vi välkomnade Sara Pettersson som tf. verksamhetsledare i augusti och tackade av Marcus Jahnke för hans engagemang. I november beviljades två nya initiativ kring klimat och rättvisa finansiering och vi ser fram emot att börja arbeta med dem under 2023. Mer om det får ni veta framöver!

Vi tackar våra parter Chalmers, Göteborgs universitet, RISE Research Institutes of Sweden, IVL Svenska Miljöinstitutet, Göteborgs Stad, Göteborgsregionen, Länsstyrelsen Västra Götalands och Västra Götalandsregionen  för deras engagemang under året och ser fram emot fortsatt gott samarbete under 2023, men först lite vila och tid för nära och kära.

Vi önskar er en god jul och ett gott nytt år!
/Urban Futures kansli

AV:

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?