Mellanrum: Vandringar och sittningar i staden

Tid: 2017-05-31 kl 17:00,

Evenemangstyp: Seminarium

I det sista Mellanrummet innan sommaren undersöker vi metoderna stadsvandringar och stadssittningar.

CeCAR-seminarium med Lyle A. Scruggs

Tid: 2017-06-01 kl 13:15,

Evenemangstyp: Seminarium

Lyle A. Scruggs, Professor at the Department of Political Science, University of Connecticut, will present the paper "The Effectiveness of Partisan and Non-Partisan Sources in Correcting Climate Change Denial".

Hur kommunicerar vi hållbarhet i tider av faktaresistens?

Tid: 2017-06-01 kl 15:00,

Evenemangstyp: Seminarium

GMV:s forskarnätverk och andra forskare, lärare och doktorander på Chalmers och Göteborgs universitet som är intresserade av hållbar utveckling hälsas välkomna till en nätverksträff den 1 juni 2017. Träffa Hållbarhetssveriges mäktigaste person 2016, diskutera forskningskommunikation och faktaresistens och knyt nya kontakter med forskarkollegor!

International Sustainability Transitions Conference 2017

Tid: 2017-06-18 kl 00:00,

Call for Abstracts - International Sustainability Transitions Conference 2017
The 8th International Conference on Sustainability Transitions, in June 2017 at Chalmers, will devote special attention to problems and challenges for agents that aspire to lead sustainable transitions, and to the intellectual challenges of understanding how to lead collective processes that, in one sense, cannot be led.

Scholars are invited to submit papers on a broad range of issues and debates in sustianbility transitions research. Deadline for submission is December 10th.

KNEG:s Resultatkonferens 2017 - Save the date!

Tid: 2017-09-18 kl 13:00,

Evenemangstyp: Konferens

Save the date inför KNEG och Trafikverkets resultatkonferens 2017.

Studentdagen - Act Sustainable!

Tid: 2017-10-03 kl 12:00,

Evenemangstyp: Temadag

Studenter vid Göteborgs universitet och Chalmers hälsas välkomna till Act Sustainable! - en årlig inspirationsdag inom hållbarhet.

International Conference on Immigration and Labour Market Integration

Tid: 2017-11-13 kl 11:00,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1

Evenemangstyp: Konferens

In recent years there has been a large inflow of refugees and other immigrants to Europe. Several questions have become increasingly pressing for European countries: How can we maintain socially sustainable societies and welfare states in an era of refugee crisis? What are the best practices to integrate immigrants in the labour market? How can ethnic discrimination in the labor market be confronted in a climate of faltering willingness to receive immigrants? Research is required to answer such questions and should play an important role in policy-making, both national and transnational. A key aim of this international conference is for researchers, policy-makers and practitioners in the field to come together in the search for good solutions.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2015-04-07