Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Internationell konferens om immigration och arbetsmarknad i Göteborg

Nyhet: 2017-09-21

Den 17 november kommer EU-toppchefer att hålla möte i Göteborg. Det handlar om att främja rättvisa jobb och skapa tillväxt. Samma vecka ordnar Göteborgs universitet och Chalmers en konferens på temat immigration och arbetsmarknad, med bland annat företrädare från EU-kommissionen.

Den senaste tiden har den stora mängden flyktingar ställt höga krav på europeiska länder. Konferensen i Göteborg den 13-15 november sätter fokus på hur vi kan skapa hållbara samhällen och välfärdsländer samtidigt som vi har en flyktingkris. På vilket sätt integrerar vi bäst nyanlända på arbetsmarknaden? Hur kan etnisk diskriminering på arbetsmarknaden motverkas i en situation när viljan att ta emot flyktingar inte är så stor?  

Konferensen anordnas av WE (Work and Employment Research Centre) som både Chalmers och Göteborgs universitet ligger bakom. Den vänder sig till forskare, beslutsfattare på alla nivåer och till alla som arbetar inom området - både professionellt och ideellt. Flera framstående internationella forskare kommer att föreläsa, bland andra professor Christian Dustmann från University of London och professor Godfried Engbersen från Erasmus University of Rotterdam. Det kommer också ske paneldiskussioner på temat ”Integration av nyanlända på arbetsmarknaden – en europeisk utmaning” där Stefan Olsson, enhetschef på EU-kommissionens generaldirektorat för socialpolitik och statssekreterare Anders Kessling, är två av deltagarna.

Konferensen Conference on Immigration and Labour Market Integration - A European Challenge for the 21st Century äger rum på Handelshögskolan i Göteborg. För mer information och anmälan, besök konferensens hemsida.

AV:

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-09-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?