Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Över tvåtusen deltagare diskuterade de globala målen för hållbar utveckling

Nyhet: 2016-09-21

Den 6 september samlades entreprenörer, riskkapitalinvesterare, företagare, politiker och beslutsfattare för en heldag om FN:s 17 hållbarhetsmål. Dagen, med titeln Solutions, arrangerades som en del av Stockholm Tech Fest och syftade till att skapa dialog mellan dessa aktörer om 2030-agendan.

Under dagen diskuterades möjligheter till tekniska lösningar som kan bidra till att uppfylla FN:s hållbarhetsmål inom bland annat klimat, energi och fattigdom. Bland talarna fanns bland andra biståndsminister Isabella Lövin och innovationsminsiter Mikael Damberg, Niklas Zennström, vd på riskkaptitalbolaget Atomico och Håkan Axelsson från Chalmers Venture. Runt 2500 deltagare både från Sverige och andra delar av världen var på plats.

– Återkommande betonades vikten av samverkan, partnerskap och kommunikation i presentationer och samtal, berättar Darko Manakovski, programme officer på SDSN Norhern Europe som var på plats och deltog i dialogen.
– Det som alla kom tillbaka till är att det krävs samverkan och partnerskap mellan olika aktörer för att det ska gå att uppnå hållbarhetsmålen. Utmaningen är att kommunicera på ett bra sätt så att de olika aktörerna förstår varandra.

Enligt Darko Manakovski behövs arrangemang som Solutions för att innovatörer och riskkapitalbolag ska träffa varandra och skapa lösningar tillsammans.
– Det enda sättet att lösa de globala hållbarhetsutmaningarna är att implementera innovativa lösningar och det finns en stark vilja och hög kunskap bland aktörerna för att ta fram dessa lösningar.

Bakom evenemanget stod en rad företag och organisationer, däribland SDSN Northern Europe, som GMV är värd för, samt bland annat Ericson, Telia, WWF, Swedfund, Ax Foundation och Stockholms stad.

AV: GMV

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-09-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?